23 Σεπτεμβρίου – Φθινοπωρινή Ισημερία

Η λέξη «ισημερία» υποδηλώνει ένα φαινόμενο, το οποίο συμβαίνει δυο φορές το χρόνο. Η μέρα έχει ίση διάρκεια με τη νύχτα. Έχουμε την Εαρινή και τη Φθινοπωρινή ισημερία. Δυο πολύ σημαντικές μέρες του χρόνου.

Εξ ίσου σημαντικές είναι άλλες δυο μέρες, τα δυο ηλιοστάσια, το χειμερινό και το θερινό. Οι δυο ισημερίες και τα δυο ηλιοστάσια, σηματοδοτούν την επίσημη έναρξη μιας εποχής του χρόνου.

Από τη Θέκλα Μεταξά, αστρολόγο – συγγραφέα

ΙΣΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Οι πρόγονοί μας που γνώριζαν τη σημασία αυτών των τεσσάρων ημερών, τοποθετούσαν τις σημαντικότερες εορτές τους κοντά σ’ αυτές τις ημέρες. Στο μήνα Σεπτέμβριο, που ονομαζόταν Βοηδρομιών, είχαν τοποθετήσει την πιο ιερή εορτή, την τέλεση των Ελευσινίων Μυστηρίων, προς τιμήν της Θεάς Δήμητρας και της Κόρης Περσεφόνης. Υπήρχαν τα μικρά μυστήρια – ένα είδος προετοιμασίας – και τα μεγάλα, που διαρκούσαν 9 μέρες. Τα Ελευσίνια Μυστήρια πιστεύεται ότι ίδρυσε ο Εύμολπος, ή ο Μουσαίος, ο οποίος ήταν γιος του Ορφέα, και αποτελούσαν ένα από τους σοβαρότερους θεσμούς του Ελληνικού πολιτισμού.

Φέτος, η φθινοπωρινή ισημερία θα γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου στις 04 περίπου τα ξημερώματα.. Ξεκινάει λοιπόν και επίσημα το Φθινόπωρο.

ΕΡΜΗΣ KAZIMI

Την ώρα λοιπόν που ο ήλιος μπαίνει στην πρώτη μοίρα του αστερισμού του Ζυγού και σηματοδοτεί τη φθινοπωρινή ισημερία ταυτόχρονα προστατεύει και τον αγαπημένο μας πλανήτη τον Ερμή. Πώς γίνεται αυτό; Αυτό είναι ένα φαινόμενο το οποίο είδαμε και  πάλι στις 19 Απριλίου .

Ο αγαπημένος πλανήτης όλων μας, ο Ερμής, ο πιο πολυσυζητημένος (λόγω του συχνού φαινομένου της ανάδρομης πορείας του) θα βρεθεί για 4 ώρες, σε μια προνομιακή θέση που λέγεται Kazimi. Με λίγα λόγια, θα βρεθεί στην καρδιά του Ήλιου, όπου κάθε πλανήτης νιώθει προστατευμένος, και αποκτά μεγάλη δύναμη. Για να βρεθεί κάποιος πλανήτης σ’ αυτήν την θέση, θα πρέπει να απέχει από τον Ήλιο μόνο 8 λεπτά της μοίρας, διαφορετικά, αν η απόσταση είναι μεγαλύτερη, ο πλανήτης θεωρείται «καμένος» και βρίσκεται σε πολύ δυσάρεστη θέση, με μειωμένη δύναμη.

Ο Ερμής θα είναι και ανάδρομος και σε λίγο θα αλλάξει αστερισμό και θα μπει και πάλι στον αστερισμό της Παρθένου στον αστερισμό της υγείας. Αλλά και στον αστερισμό που παλιότερα άνηκε στη μάνα Γαία Δήμητρα και την κόρη Περσεφόνη.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που τα παλιά χρόνια η φθινοπωρινή ισημερία σηματοδοτούσε και την λήξη των μεγάλων Ελευσίνιων Μυστηρίων.                

Στις 23 Σεπτεμβρίου ανοίγει ένας νέος κύκλος στην ζωή μας. Δεν θα είναι ειρηνικός, μιλάμε για τη συνέχεια του πολέμου που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια .Είναι ένα νέος κύκλος παραπλανήσεων. Η παραπλάνηση τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει σε ανώτατα επίπεδα επιστημονικά. Η παραποίηση γίνεται τόσο ωραία ώστε είναι σχεδόν αδύνατον να διαχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα. Ετοιμαστείτε λοιπόν να μπούμε στο Νέο Κύκλο παραπλάνησης και παραπληροφόρησης. Οι κατασκευασμένες πληροφορίες θα συγκρίνονται με τα αριστουργήματα του Hollywood, σχεδόν τίποτα από ότι θα βλέπουμε δεν θα είναι αληθινό, σχεδόν τίποτα από ότι θα ακούμε δεν θα υπάρχει, σχεδόν τίποτα από ότι θα μαθαίνουμε δεν θα έχει συμβεί. 

ΕΝΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΓΗΙΝΟ ΤΡΙΓΩΝΟ

Ευτυχώς που υπάρχει και εκείνο το ευεργετικό τρίγωνο Αφροδίτης Πλούτωνα σε γήινα ζώδια με την Αφροδίτη να κυβερνάει το μεσουράνημα δηλαδή τον χώρο της εξουσίας πού από νωρίς θα μας προσγειώσει και θα σταματήσουμε να πετάμε στα σύννεφα κάνοντας όνειρα για ένα χειμώνα που θα μπορούσε να είναι κάπως ευχάριστος. Πολύ γρήγορα η εξουσία θα εκδηλώσει προθέσεις ,θα φανερώσει τα σχέδια της  και εφόσον το θέμα Πανδημία τείνει να λήξει, σίγουρα θα βρεθεί κάποια άλλη αφορμή για να μπορέσουν να επιβληθούν μέτρα και περιορισμοί στη ζωή μας. Το καλοκαίρι που πέρασε δεν ήταν εύκολο δεν θα είναι εύκολος και ο επόμενος χειμώνας. Η περίοδος του θερισμού έχει αρχίσει όπως έχουμε πει κι άλλες φορές και βλέπετε ότι αυτός ο θερισμός του 2022 θερίζει ζωές περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά.

Ο ήλιος θα βρίσκεται στον 2ο οίκο που αφορά τα οικονομικά θέματα. Μαζί του θα βρίσκεται η Αφροδίτη και ο Ερμής. Η Αφροδίτη όπως είπαμε κυβερνά τον οίκο της εξουσίας και ο Ερμής τον οίκο των οικονομικών. Είναι φανερό λοιπόν ότι τουλάχιστον για το επόμενο τρίμηνο τα θέματα που θα μας απασχολήσουν περισσότερο θα έχουν σχέση με τα οικονομικά, τράπεζες  δάνεια χρέη. 

ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ

Ο πρώτος οίκος του ωροσκοπίου είναι γεμάτος από αστέρες του αστερισμού του Λέοντα. Ο πρώτος οίκος όπως έχουμε πει καθώς και ο ωροσκόπος της στιγμής ανήκουν στο λαό και τις δραστηριότητές του. Ο Πτολεμαίος έγραφε ότι τα αστέρια που βρίσκονται στον αστερισμό του Λέοντα ανάλογα βέβαια και με τη θέση που θα έχουν στο ωροσκόπιο και με τους πλανήτες που θα βρίσκονται κοντά τους, συνήθως δεν είναι και τόσο ευνοϊκά, φέρνουν ατίμωση καταστροφές και απώλειες. Φέρνουν ασθένειες κυρίως αν βρίσκεται κοντά τους η Σελήνη όπως στην περίπτωσή μας. Φέρνουν απώλειες και κινδύνους αλλά και πολλά άλλα δεινά κυρίως σε άτομα εξουσίας που κινδυνεύουν από ανατροπή ή ακόμα και από δολοφονία εξαιτίας εξεγέρσεων και μάλιστα με πιθανότητα να προδοθούν από τους πιο πιστούς οπαδούς τους.

Εμείς όμως είμαστε τυχεροί έχουμε μαζί με την ισημερία τον μέγιστο των Δαημόνων τον Ερμή, έχουμε μαζί μας και τον Απόλλωνα το Φως το οποίο έχει αρχίσει να φαίνεται αλλά που δυστυχώς ακόμα ελάχιστοι μπορούν να το αντιληφθούν. Αυτό το φως θα δυναμώνει συνέχεια και όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου θα έχει διαλύσει όλα τα σκοτάδια της άγνοιας και θα βασιλεύει εσαεί. Η περίοδος του θερισμού θα περάσει η συγκομιδή θα δώσει πολύ γλυκείς καρπούς.

Να είμαστε έτοιμοι για τα καλύτερα αφού βέβαια καταφέρουμε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες που ακόμα είναι μπροστά μας.

https://el-gr.facebook.com/pages/category/Interest/Astrological-Magic-%CE%98%CE%AD%CE%BA%CE%BB%CE%B1-%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AC-%CE%9B%CF%85%CE%B3%CE%AF%CE%B1-106201069419089

https://el-gr.facebook.com/gthekla