Φωτιά οι τιμές στα PCR τεστ εκτός κέντρων υγείας στηΜύκονο-150 ευρώ χωρίς απόδειξη

Παρακαμπτήρια οδό για την αποφυγή της συμφόρησης, που επιφέρει η πολύωρη αναμονή, αναζητά πλειάδα τουριστών στη Μύκονο. Η πρόσκρουση, ωστόσο, με την υπερτιμολόγηση είναι γεγονός. Διαστάσεις έχει λάβει το θέμα της ασυνήθιστα υψηλής χρέωσης των μοριακών ελέγχων (PCR test) σε ξενοδοχεία και σε βιλες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “protothema.gr”, τουρίστες που προσπαθούν να αποφύγουν την ταλαιπωρία στα ιατρικά κέντρα, επιλέγουν την πραγματοποίηση της PCR εξέτασης, προκειμένου να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, στο κατάλυμα όπου διαμένουν.

Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι τα συγκεκριμένα τεστ, που διενεργούνται εκτός ιατρικών κέντρων, χρεώνονται ορισμένες φορές ακόμη και σε υπερδιπλάσια τιμή από την κανονική.

Στα 60 ευρώ φθάνει υπό κανονικές συνθήκες το ποσό καταβολής για διενέργεια PCR, ωστόσο οι έλεγχοι στα δωμάτια ξενοδοχείων και σε βίλες φέρεται να φτάνουν και στα 150 ευρώ, και όλες αυτές οι συναλλαγές χωρίς απόδειξη.

Έχει παρατηρηθεί, επίσης, πως όσο πιο πολυτελές είναι το κατάλυμα στο οποίο διαμένει ο τουρίστας τόσο περισσότερα φέρεται πως καλείται να καταβάλει.

Φαίνεται, ακόμη, να υπάρχει ένα κλίμα ενόχλησης απέναντι στους γιατρούς που ευθύνονται για την υπερτιμολόγηση.

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση με την άνοδο των επιδημιολογικών δεικτών στο νησί των Ανέμων απασχολεί πολύ τις αρμόδιες αρχές που επιδίδονται σε έναν αγώνα για να έχουν τον έλεγχο, κόντρα στα δεκάδες κορωνοπάρτι που ευνοούν φαινόμενα υπερμετάδοσης.

Ο συνωστισμός στις κλινικές της Μυκόνου για να εξακριβωθεί τυχόν μόλυνση από τη νόσο Covid-19 είχε αποτυπωθεί και σε προηγούμενο ρεπορτάζ.

Όπως είχε γίνει γνωστό, σχηματίζονται τεράστιες ουρές έξω από τις ιδιωτικές κλινικές της Μυκόνου από τουρίστες που σπεύδουν να κάνουν PCR τεστ για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Η ταλαιπωρία που υφίστανται είναι μεγάλη ειδικότερα τις μεσημεριανές ώρες όπου οι αναμονές αγγίζουν και τις 6 με 7 ώρες.

Μάλιστα, αρκετοί είναι εκείνοι που αφήνουν την εξέταση για την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να χάνουν τις πτήσεις τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα 100 τεστ, τα 10 βγαίνουν θετικά. Μάλιστα το ξενοδοχείο καραντίνας στο νησί, το οποίο βρίσκεται στην Άνω Μέρα, είναι γεμάτο εδώ και μέρες από ασθενείς. “Δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα” αναφέρει γιατρός από το Κέντρο Υγείας Μυκόνου. Χαρακτηριστικό είναι ότι όσοι τουρίστες θετικοί στη νόσο Covid-19 δεν βρίσκουν κατάλυμα να φιλοξενηθούν, αναγκάζονται να κοιμούνται στις παραλίες!