Πανηγυρίζει στην Πάτρα το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία

Η ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Πατρών κοντά στο πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο 409, πανηγυρίζει την ερχόμενη Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 που η εκκλησία μας τιμά τον Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της θρησκευτικής πανήγυρης που θα γίνει με όλα τα προσήκοντα μέτρα κατά του covid 19, την Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 στις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί Μέγας εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος όπου θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος.

Στις 10 το βράδυ της Δευτέρας, θα αρχίσει η Ιερά αγρυπνία όπου θα ομιλήσει ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος Γρίβας. Η ιερά αγρυπνία θα κρατήσει έως περίπου τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Ανήμερα την Τρίτη 20/7/2021 το πρωί στην πανηγυρική, αρχιερατική θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που θα κηρύξει και το Θείο λόγο. Ώρα έναρξης των Καταβασιών στις 7.15 π.μ.

Τέλος την Τρίτη 20/7 στις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί εσπερινός μετά παρακλήσεως και Θείου κηρύγματος από τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθο ενώ θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Προφήτη Ηλιού στο προαύλιο του μοναστηριού.

Κάθε χρόνο πολλοί πιστοί ανεβαίνουν έως το μοναστήρι για να γιορτάσουν και να τιμήσουν τον Προφήτη Ηλία.

Αξίζει να προσθέσουμε πως πολλές εκκλησίες και εξωκκλήσια που είναι αφιερωμένα στον Προφήτη Ηλία είναι χτισμένα σε υψώματα και σε βουνά. Επίσης στις 20 Ιουλίου που εορτάζεται και τιμάται η μνήμη του προφήτη, δεν εορτάζουμε την κοίμηση του καθώς  ο προφήτης δεν πέθανε ποτέ, αλλά την ανάληψή του. Πιο σγκεκριμένα ο απόστολος Παύλος αναφέρει ότι ο Προφήτης Ηλίας δεν ανελήφθη όπως ο Κύριος, εις τον ουρανό, αλλά άφησε ο Θεός να φανεί ότι ανελήφθη και ζει κάτω εις την γη με το φθαρτό του σώμα, χιλιάδες χρόνια τώρα.