Εύκολη, πεντανόστιμη αλμυρή τάρτα με μανιτάρια, κοτόπουλο και φύλλο σφολιάτας

Υλικά
– 1 φύλλο σφολιάτας
– 500γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
– 300γρ. κοτόπουλο στήθος σε κύβους
– 2 πιπεριές κόκκινες σε φέτες
– 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
– 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 2 αυγά χτυπημένα
– 1 φλ.κ. κρασί λευκό
– 1 φλ.κ. ελαιόλαδο
– 1 χούφτα κεφαλοτύρι τριμμένο
– αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, σωτάροντας το κοτόπουλο σε ένα βαθύ τηγάνι στο οποίο έχουμε ρίξει το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και σε λίγο τις πιπεριές. Ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το λευκό κρασί και όταν εξατμιστεί, σβήνουμε τη φωτιά.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, μαιντανό και αφήνουμε για περίπου ένα τέταρτο να κρυώσει.

Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύουμε.
Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας σε μία φόρμα στρογγυλή 28 εκατοστών και το τρυπάμε με το πηρούνι.

Αδειάζουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση.
Κόβουμε τις άκρες του φύλλου που εξέχουν από την φόρμα.

Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 30 έως 35 λεπτά.

ΠΗΓΗ: ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ