Διοικητές ΠΑΓΝΗ -Βενιζελείου: Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι ασθενείς που νοσηλεύονται

Αύξηση παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στις εισαγωγές των ασθενών που νοσούν από κορωνοϊό στα νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει το “cretapost”, επικαλούμενο στοιχεία από τα νοσοκομεία, η μετάλλαξη Δέλτα που σαρώνει όλη την Κρήτη φέρνει εκατοντάδες καθημερινά νέα κρούσματα ενώ φαίνεται ότι οι εμβολιασμένοι ακόμα και αν κολλήσουν τον ιό νοσούν πιο ήπια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “cretapost”, στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 23 ασθενείς (με τους 5 να είναι στις ΜΕΘ) που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό ενώ στο Βενιζέλειο νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 20 άτομα με τους περισσότερους να είναι ανεμβολίαστους.

Διοίκηση Βενιζελείου: Εισαγωγές ασθενών που δεν έχουν εμβολιαστεί

«Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται και άτομα νέα όπως 25χρονοι και 30χρονοι. Όσοι έχουν εμβολιαστεί μπορεί να νοσήσουν αλλά δεν θα χρειαστεί να νοσηλευτούν. Αντίθετα, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να νοσήσουν πολύ πιο σοβαρά», ανέφερε μιλώντας στο “cretapost” η αναπληρώτρια διοικήτρια του Βενιζελείου, Ελευθερία Κωστάκη τονίζοντας πως οι περισσότεροι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι.

«Από τους 20 ασθενείς κανείς δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος. Για την ακρίβεια οι 12 είναι ανεμβολίαστοι, οι 7 έχουν λάβει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου ενώ ένας έλαβε και τις δύο δόσεις αλλά κόλλησε κορωνοϊό δύο μέρες μετά τη δεύτερη δόση» επεσήμανε η κ. Κωστάκη ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως «η κατάσταση είναι δύσκολη και πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους πως πρέπει να εμβολιαστούν και όταν εμβολιαστούν να προσέχουν για δεκαπέντε ημέρες μέχρι να πετύχουν την ανοσία τους».

Διοικητής ΠΑΓΝΗ: Όλοι οι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε και ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Χαλκιαδάκης σε όσους δεν έχουν προχωρήσει στον πλήρη εμβολιασμό τους.

«Στο νοσοκομείο έχουμε αυτή τη στιγμή 18 ασθενείς στην κλινική covid, 2 παιδιά στη μονάδα covid για παιδιά και 5 στις ΜΕΘ», επεσήμανε χθες σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό “OPEN” ο κ. Χαλκιαδάκης τονίζοντας πως ο νεότερος ασθενής είναι 38 ετών και ο μεγαλύτερος είναι 90 χρόνων.

«Όλοι οι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι ενώ μόνο οι δύο έχουν λάβει την μία δόση γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό όσοι όλοι να πάνε να εμβολιαστούν για να προστατέψουν τόσο εκείνους όσο και τους γύρω τους», ανέφερε σχετικά ο κ. Χαλκιαδάκης.