Έγκλημα στα Βίλια: Τις “απουσίες” συγγενών και φίλων της 38χρονης Κινέζας ερευνά η ΕΛΑΣ

Τις “απουσίες” ατόμων από το συγγενικό και το στενό φιλικό περιβάλλον της 38χρονης Κινέζας, που βρέθηκε νεκρή μέσα σε βαλίτσα στα Βίλια, ερευνούν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, αναζητώντας τον δράστη της στυγερής δολοφονίας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η νεκρή γυναίκα ταυτοποιήθηκε μέσω των αποτυπωμάτων της μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης. Είχε δηλωθεί η εξαφάνισή της στις 17 Οκτωβρίου 2020, στο Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας από μία συγκάτοικός της και τον κουμπάρος της, καθώς είχαν χαθεί τα ίχνη της ξαφνικά και μυστηριωδώς από το σπίτι της στο Μεταξουργείο. Η άτυχη γυναίκα φαίνεται να βρισκόταν στη χώρα μας τους τελευταίους έξι μήνες ενώ είχε συλληφθεί για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών καθώς δεν διέθετε τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα.

“Απροσδιόριστη” προς το παρόν η αιτία θανάτου
“Απροσδιόριστη” είναι προς το παρόν η αιτία θανάτου, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Νίκο Καλόγρηα, “ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας και δεν μπορεί να αποκλειστεί η περίπτωση της ασφυξίας με τα χέρια ή δια βρόγχου”. Κατά την νεκροψία-νεκροτομή, δεν εντοπίστηκαν κακώσεις στο σώμα της 38χρονης, ενώ περισσότερες απαντήσεις αναμένεται να δώσουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Το “Χαμόγελο του Παιδιού”, είχε δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία της κατόπιν αιτήματος των οικείων καθώς συνέτρεχαν λόγοι οι οποίοι έθεταν τη ζωή της σε κίνδυνο, κάτι που επιβεβαιώθηκε τραγικά.

Το γεγονός ότι ο δράστης άφησε στο θύμα το εσώρουχο του, αναδεικνύει την ψυχοσύνθεση του δράστη αλλά και την απόσταση στον “κύκλο” επαφών του θύματος, αναφέρουν στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, και δεν αποκλείεται να αποτελέσει ισχυρό στοιχείο για την πορεία των ερευνών και εξιχνίασης της υπόθεσης. Τις επόμενες ημέρες οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναμένεται να λάβουν καταθέσεις από άτομα που γνώριζαν την 38χρονη, και κυρίως εκείνων που ανήκαν στο στενό περιβάλλον της.

Επικοινωνία και με την πρεσβεία της Κίνας
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί από την πρώτη στιγμή είχαν διαπιστώσει την επιμονή του δράστη για καλή απόκρυψη της σορού, 200 μέτρα μέσα σε δασώδη περιοχή, με επιδιωκόμενο στόχο να κερδίσει χρόνο μέχρι τον εντοπισμό της, προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του. Γι αυτό το λόγο βρίσκονται σε επικοινωνία και με την πρεσβεία της Κίνας, προκειμένου να εντοπίσουν ύποπτες μετακινήσεις και ταξίδια υπηκόων της, το επίμαχο χρονικό διάστημα μετά την εξαφάνιση του θύματος.