ΥΛΙΚΑ
Για 500 γρ κιμά ανάμικτο
1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 ντομάτα ώριμη τριμμένη
Μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι , πιπέρι μαύρο , πάπρικα γλυκιά, ρίγανη , δυόσμο , μπαχάρι τριμμένο
1 κ.σ. ξύδι
1 αυγό
4 κουταλιές σ. Ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
4-5 κουταλιές νιφάδες βρώμης
Ελαιόλαδο για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολύ καλό ζύμωμα υλικων, σχεδόν δέκα λεπτά , μέχρι να ασπρίζει λιγο ο κιμας
Αφήνουμε στο ψυγείο για καμία ωρίτσα και μετά αλευρώνουμε ελαφρά και τηγανίζουμε σε πολύ ζεστό ελαιόλαδο
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.