Υγιεινή και νόστιμη σούπα γλυκοπατάτας

Υλικά Συνταγής
400 γραμ. γλυκοπατάτα κόκκινη ξεφλουδισμένη και κομμένη – 1 γλυκοπατάτα
150 γραμ. ντομάτα πομοντόρο στο μπλέντερ – 1 ντομάτα πομοντόρο
1 κρεμμύδι κόκκινο γλυκό κομμένο στο μπλέντερ
1 κουτ. γλ. κοφτή πάπρικα καπνιστή
1/2 κουτ. γλ. ρίγανη ξερή + 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
1/2κουτ. γλ. κοφτή πάπρικα καυτερή
2 κουτ. σ. ελαιόλαδο
2 κουτ. σ. βούτυρο φρέσκο light – βάλαμε lurpack
1 κύβο ζωμό λαχανικών
350 ml νερό βραστό – από βραστήρα
Σπιτικό μαύρο ψωμί ολικής φρυγανισμένο για να συνοδέψουμε την σούπα

Εκτέλεση
Με το ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία, σοτάρουμε στην χύτρα, το κρεμμύδι, και την γλυκοπατάτα.
Σβήνουμε με τον πολτό τομάτας, και ανεβάζουμε την φωτιά μας, στο φουλ.

Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, διαλυμένο μέσα στο βραστό νερό, την καπνιστή, την καυτερή πάπρικα, την ρίγανη, και ανακατεύουμε.
Περιμένουμε να πάρει βράσει, κλείνουμε, σφραγίζουμε την χύτρα, ρυθμίζουμε στην ένδειξη μαγειρέματος 1 και μόλις σηκωθούν οι βαλβίδες, χαμηλώνουμε την φωτιά μας, και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Αποσυμπιέζουμε και ανοίγουμε την χύτρα.
Πολτοποιούμε, μέσα στην χύτρα την σούπα, με ράβδο μίξερ.

Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Σερβίρουμε, ακουμπώντας το φρέσκο κλωνάρι ρίγανης, στην επιφάνεια της σούπας.

Συνοδεύουμε με το φρυγανισμένο ψωμί.

Σημείωση:
Αν δεν έχουμε ντομάτα πομοντόρο βάζουμε 1 ντομάτα μικρή, των 150 γραμ.

Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ

ΠΗΓΗ: ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ