Το άγνωστο εργαλείο των οδηγών -Η ελληνική εφαρμογή που μπορούν όλοι να εμπιστευτούν

Τη δυνατότητα να υπολογίσουν εύκολα και μέσα σε ελάχιστα λεπτά το μήκος της διαδρομής που τους ενδιαφέρει έχουν οι πολίτες μέσω μιας εύχρηστης υπηρεσίας.

Ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο που επιτρέπει τον εύκολο υπολογισμό των χιλιομετρικών αποστάσεων εντός της ελληνικής επικρατείας έχουν στα «χέρια» τους οι οδηγοί μέσω του gov.gr.

 Οι χρήστες καλούνται να επισκεφτούν την ιστοσελίδα gov.gr, να επιλέξουν την ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα», εν συνεχεία «Μετακινήσεις» και τέλος «Υπολογισμός Χιλιομετρικών Αποστάσεων». Εναλλακτικά μπορούν να επισκεφτούν το link που ακολουθεί: https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/metakineseis/upologismos-khiliometrikon-apostaseon

Πώς χρησιμοποιώ την εφαρμογή

Αφού εισέλθουν στην υπηρεσία, καλούνται να εισάγουν στα «κουτάκια» που βρίσκονται στο κάτω μέρος της οθόνης την Aφετηρία της διαδρομής, εισάγοντας κατά σειρά το γεωγραφικό διαμέρισμα (Νομός), το Δήμο, και το όνομα του Οικισμού. Με την ίδια σειρά εισάγουν και τον προορισμό τους.

χιλιομετρική απόσταση χάρτης

Εναλλακτικά οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τόσο την αφετηρία όσο και τον προορισμό με μόλις λίγα κλικ στον εικονιζόμενο χάρτη. Ειδικότερα, πατώντας το κουμπί «Αφετηρία» ή αντίστοιχα «Προορισμός» ο κέρσορας γίνεται σταυρός και οι χρήστες κάνοντας κλικ στον χάρτη μπορούν να ορίσουν τον οικισμό που επιθυμούν.

Όταν οριστούν με έναν από τους παραπάνω τρόπους η αφετηρία και ο προορισμός ενεργοποιείται η επιλογή «Δρομολόγηση». Εφόσον επιλεχθεί η τελευταία εμφανίζεται στην οθόνη μια φόρμα στην οποία ο χρήστες μπορεί να ορίσει τις παραμέτρους δρομολόγησης.

χιλιομετρική απόσταση χάρτης

Μέσα από αυτή τη φόρμα ορίζει:
α) αν επιτρέπεται η διέλευση με οδικό δίκτυο με διόδια και
β) αν η δρομολόγηση πρέπει να γίνει με αποκλειστική χρήση θεσμοθετημένου οδικού δικτύου.

Στην οθόνη θα εμφανιστεί η απόσταση μεταξύ Αφετηρίας – Προορισμού και μια ένδειξη σχετικά με το αν χρησιμοποιείται αποκλειστικά θεσμοθετημένο οδικό δίκτυο.

Πατώντας «Αποδοχή» η διαδρομή εμφανίζεται πάνω στον χάρτη με κατάλληλο σύμβολο (κίτρινη διαφανής γραμμή).

χιλιομετρική απόσταση χάρτης

Έκδοση αποδεικτικού εντύπου

Όταν ολοκληρωθεί η δρομολόγηση και εμφανιστεί η κίτρινη γραμμή και η χιλιομετρική απόσταση, ενεργοποιείται η επιλογή «Έντυπο» στην πάνω αριστερή γωνία της ιστοσελίδας. Μόλις ολοκληρωθεί η δημιουργία του εντύπου, ο χρήστης μπορεί να το αποθηκεύσει στον υπολογιστή του.

Επίσης, μέσω της ιστοσελίδας μπορεί να αναζητά έντυπα διαδρομής που έχουν εκδοθεί κατά το παρελθόν, εισάγοντας τον αριθμό του εγγράφου και την ημερομηνία έκδοσης.

χιλιομετρική απόσταση χάρτης

ΠΗΓΗ:CAR & MOTOR