Τηγανιά με λουκάνικα, πιπεριές και πατάτες

Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 κιλό χωριάτικα λουκάνικα, σε ροδέλες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε καρεδάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε καρεδάκια
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 1 κιλό πατάτες χωρίς φλούδα, σε κύβους 1,5 εκ. περίπου
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (τα φυλλαράκια και τα τρυφερά κοτσάνια)
  • λίγο θυμάρι

Εκτέλεση

Βράζετε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, όχι να λιώσουν, και τις στραγγίζετε.

Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε τις φέτες από τα λουκάνικα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σοτάρετε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 7 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά τα λουκάνικα.

Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε τις πατάτες και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ απαλά.

Στο τέλος πασπαλίζετε με το θυμάρι και το μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.