Τα κρυφά ρεβεγιόν έφεραν στο «κόκκινο» τα κρούσματα στην Αττική

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού έχει μειωθεί αισθητά στην επικράτεια, ωστόσο οι ειδικοί εξακολουθούν να ανησυχούν για την εικόνα που παρουσιάζει η Αττική.

Κυρίως, η εικόνα στα δυτικά προάστια του Λεκανοπεδίου είναι αυτή που εμφανίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς υπάρχουν αρκετές περιοχές που τείνουν να γίνουν «κόκκινες» από «πορτοκαλί».

Αττική: 2.215 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού -Σε ποιες περιοχές καταγράφονται

Σύμφωνα με τον “ΣΚΑΪ”, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2.215 ενεργά κρούσματα, αριθμός μικρός σε σχέση με τα μεγέθη των προηγούμενων δύο μηνών, ωστόσο το γεγονός ότι η μείωση γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς, συν το γεγονός ότι τα μέτρα χαλάρωσαν λίγο την περίοδο των γιορτών, δεν αφήνει περιθώρια για καθησυχασμό.

Από τα 2.215 ενεργά κρούσματα στην Αττική, τα 468 καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας, τα 158 στον Πειραιά, τα 108 στο Περιστέρι, τα 102 στον Ασπρόπυργο, τα 101 στο Μενίδι, ενώ άλλα 270 ενεργά κρούσματα εντοπίζονται σε Ζεφύρι, Ίλιον και Κερατσίνι.

Οσον αφορά την υπόλοιπη Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να έχει υψηλά νούμερα με 1.555 ενεργά κρούσματα ενώ ακολουθούν Λάρισα (232), Κοζάνη (204), Εβρος (171) και Ροδόπη (152).

Οι ειδικοί περιμένουν την επιδημιολογική κατάσταση από τις γιορτές

Οι επιδημιολόγοι αναμένεται να έχουν πάντως μια πιο ξεκάθαρη εικόνα αυτή την εβδομάδα, καθώς περιμένουν να δουν την επιδημιολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τις γιορτές. Το προηγούμενο διάστημα εξέφραζαν την ανησυχία τους για νέα «έκρηξη» κρουσμάτων λόγω της χαλάρωσης που παρατηρήθηκε τη περίοδο των γιορτών. Ελπίδα των ειδικών, αλλά και της κυβέρνησης είναι να μην είναι μεγάλη η αύξηση των κρουσμάτων, ώστε να μπορέσουν μετά τις 11 Ιανουαρίου να χαλαρώσουν κάποια μέτρα και να επαναλειτουργήσουν τομείς όπως το λιανεμπόριο, αλλά και τα σχολεία για τα οποία έχει ληφθεί ήδη απόφαση να επανέλθουν οι μαθητές στις τάξεις για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Η επιδημιολογική εικόνα των επόμενων ημερών θα είναι αυτή που θα κρίνει την εισήγηση των λοιμωξιολόγων τόσο για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια όσο και για τους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας.

Author: