Τέλος στο μυστήριο: Επιστήμονας δίνει απαντήσεις για το τέρας του Λοχ Νες (vid)

Εδώ και δεκαετίες το παράξενο πλάσμα στη λίμνη Λοχ Νες αποτελεί ένα μυστήριο, για το οποίο έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά κατά καιρούς. Από τη δεκαετία, δε, του 1960 όταν το τέρας του Λοχ Νες, βιντεοσκοπήθηκε, οι θεωρίες και οι υποθέσεις για τι ακριβώς συμβαίνει άρχισαν να πληθαίνουν.

Η επικρατέστερη θεωρία θέλει στη λίμνη της Σκωτίας να κατοικούσε ένας -εξαφανισμένος πλέον- πλεσιόσαυρος, ένα αρχαίο είδος γιγάντιου θαλάσσιου ερπετού. Κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί και παραμένει απλώς μια ακόμα υπόθεση.

 

Σύμφωνα όμως με την «Daily Record», ένας συνταξιούχος καθηγητής και επιστημονικός μελετητής έλυσε τον «γρίφο» της λίμνης του Λοχ Νες. Ο 89χρονος Χένρι Μπάουερ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μετά από μελέτες που έκανε έχει καταλήξει πως το ζώο που ζούσε στη λίμνη της Σκωτίας ήταν ένα είδος αρχαίας θαλάσσιας χελώνας.

Δείτε βίντεο:

«Όλες οι περιγραφές που έχουν δοθεί ταιριάζουν με πολλά είδη αλλά περισσότερο με τις συγκεκριμένες εξαφανισμένες χελώνες. Όπως το γεγονός πως παρότι περνούν αρκετό καιρό σε πολύ βαθιά νερά, χρειάζεται να βγουν στην επιφάνεια ώστε να πάρουν αέρα. Μπορούν να ταξιδέψουν στην ξηρά, να κινηθούν με μεγάλες ταχύτητες στο νερό, να επιβιώσουν δε πολύ κρύα νερά ενώ έχουν και σχετικά μεγάλους λαιμούς» εξηγεί ο καθηγητής.

Μάλιστα στοιχειοθετώντας την εκτίμησή του, ανέφερε πως η Νέσι, παγιδεύτηκε στο Λοχ Νες καθώς υποχώρησαν τα νερά μετά από το τέλος της τελευταίας εποχής των παγετώνων. «Υπάρχει μεγάλη πιθανότατα κι άλλα τέτοια είδη να συνεχίζουν να ζουν στους ωκεανούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.