Τάκος με μοσχαρίσιο κιμά

Υλικά

Για τον κιμά

  • 120 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια
  • 1/2 πιπεριά κίτρινη, σε κυβάκια
  • 1/2 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1/2 πρέζα μπαχάρι, σκόνη
  • 1/2 πρέζα μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2-3 γαρίφαλα
  • 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
  • 1 ντομάτα ζεματισμένη, ξεφλουδισμένη, ψιλοκομμένη
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 6 τεμ. τάκος
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 καρδιά μαρουλιού, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή

Διαδικασία

Κιμάς : Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε όλο το κρεμμύδι, το τσίλι και το σκόρδο για 1΄.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και τον κιμά να τσιγαριστεί, να καβουρδιστεί και να πάρει ωραίο χρώμα. Κατόπιν προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ να καβουρδιστεί και αυτός και μετά την ντομάτα. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί ο κιμάς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του, για περίπου 20΄-30΄.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και μετά από περίπου 20΄ προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα τάκος με τον κιμά μέχρι λίγο πάνω από τη μέση. Προσθέτουμε τα υλικά σερβιρίσματος και απολαμβάνουμε.