Σύσκεψη αυτή την ώρα για τον κορωνοϊό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, με Κοντοζαμάνη

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, πραγματοποιείται στις 08:30 το πρωί, σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού, στο Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, στην Αθήνα.

Επικεφαλής της σύσκεψης ειναι ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος και συμμετέχουν ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου, ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτης Στάθης και ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστος Ροιλός.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα αναλυθούν όλα τα επιχειρησιακά θέματα που αφορούν την πανδημία σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του protothema.gr η ατζέντα της σύσκεψης αφορά μεταξύ άλλων την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων της επιδημίας, τον έλεγχο και εντοπισμό προβλημάτων και την αναπροσαρμογή των επιχειρησιακών σχεδίων των υγειονομικών σχηματισμών όλης της χωρας.

Δεδομένου οτι το ΕΚΑΒ αποτελεί τον βασικό επιχειρησιακό βραχίονα του Υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση της επιδημίας Covid-19 στη χώρα μας σε εβδομαδιαίες συσκέψεις θα αποφασίζονται οι απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις, με γνώμονα τη θετική διαχειριστική έκβαση της πανδημίας.