Συνελήφθη η Γεωργιανή οικιακή βοηθός που ξάφριζε κοσμήματα μεγάλης αξίας

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε Γεωργιανή γυναίκα – αράχνη που παρουσιαζόταν ως οικιακή βοηθός, που όπως είχε αποκαλύψει το “protothema.gr”, έμπαινε σε σπίτια ευκατάστατων Αθηναίων των βορείων και νοτίων προαστίων και αφού άρπαζε κοσμήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, εξαφανιζόταν πετώντας τα «πακιστανικά τηλέφωνα» που χρησιμοποιούσε στα σκουπίδια. Η 40χρονη Ταμάρα, είχε πρόσβαση σε δίκτυο κλεπταποδόχων της Αθήνας και μετά από κάθε χτύπημα, διοχέτευε τη λεία της στα δίκτυα της μαύρης αγοράς ή σε ενεχυροδανειστήρια, προκειμένου να διαθέτει «ζεστά» μετρητά και να σβήνει οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να την «καρφώσει» στους διώκτες της. Οι profilers της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση, κατάφεραν μετά από άρσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών να την ταυτοποιήσουν και την περασμένη Παρασκευή να της περάσουν χειροπέδες.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το ενημερωτικό σημείωμα επρόκειτο για μια γυναίκα πανούργα αφού «ο βιοποριστικός χαρακτήρας των εγκληματικών ενεργειών της κατηγορούμενης καθώς και η εξάρτηση της προς το έγκλημα γενικότερα, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ποτέ δεν εξάσκησε αποδεδειγμένα κάποιο επάγγελμα για τα προς το ζην. Κατέχει την ιδιότητα του «επαγγελματία κλέφτη» γεγονός που επιβεβαιώνεται από το ποινικό παρελθόν της».

Τα «χρυσά» χτυπήματα

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που εξέτασαν την περίπτωση της 40χρονης οικιακής βοηθού – αράχνης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα πολύ πονηρό και ιδιαίτερα επικοινωνιακό άτομο το οποίο καταφέρνει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των θυμάτων της. Ουσιαστικά έψαχνε μέσω αγγελιών τους στόχους της και αφού συγκέντρωνε πληροφορίες για την οικονομική τους κατάσταση στη συνέχεια παρουσιαζόταν για δουλειά. Μάλιστα, έδινε ως αριθμό κινητού τηλεφώνου «πακιστανικό» νούμερο αγορασμένο από τις πιάτσες της Ομόνοιας και πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Μόλις περνούσαν μερικές ημέρες και είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, περίμενε, έχοντας πρώτα χαρτογραφήσει τους χώρους και όταν οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν έκανε πλιάτσικο και άδειαζε τα σπίτια αρπάζοντας κοσμήματα και μετρητά. Ενδεικτικό του σχεδίου της μεγάλης αρπαγής είναι το γεγονός ότι μόνο από μια περίπτωση στα Μελίσσια στις 17 Φεβρουαρίου άρπαξε κοσμήματα αξίας 200.000 ευρώ ενώ έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις στις 2/5/20 στην περιοχή του Πειραιά όπου άρπαξε πολύτιμα αντικείμενα, μετρητά και δυο βέρες, στις 19/6/20 στο Χαλάνδρι με λεία κοσμήματα 15.000 ευρώ, στις 23/8/20 στο Μαρούσι όπου άρπαξε κοσμήματα των οποίων η αξία δεν έχει μέχρι στιγμής προσδιοριστεί, στις 14/10/20 στου Παπάγου κοσμήματα αξίας 18.000 ευρώ, ενώ όπως αναφέρει το ενημερωτικό της ΕΛ.ΑΣ, σε βάρος της έχουν υποβληθεί μηνύσεις από τα τμήματα Ζωγράφου, Χαλανδρίου και Βούλας για κλοπές αντικειμένων και κοσμημάτων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Τέλος η συγκεκριμένη, είχε περάσει και από τις φυλακές καθώς όπως αναφέρεται στον φάκελο της έχει φυλακιστεί στο καταστημα της Θήβας απο τις 24/2/17 μέχρι τις 14/11/18.