Συκώτι μοσχαρίσιο γλυκοκρασάτο

Υλικά

  • 1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο, σε μακρόστενα κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι Μοσχάτο Λήμνου
  • 1½ φλιτζάνι γάλα περίπου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο αλεύρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο βασιλικό ξερό
  • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • 800γρ. πατάτες καθαρισμένες, σε κύβους

Διαδικασία

Μαρινάρετε τα κομμάτια του συκωτιού στο γάλα για 30 λεπτά περίπου. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στο σουρωτήρι.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του, και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει λίγο.

Αλευρώνετε ελαφρά τα κομματάκια του συκωτιού και τα ρίχνετε στο τηγάνι να πάρουν χρώμα και από τις δυο μεριές. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με ρίγανη και βασιλικό και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να πάρει μια δυο βράσεις, να δέσει λίγο η σάλτσα και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά.

Σερβίρετε το συκώτι αμέσως ζεστό με τη σαλτσούλα του, συνοδεύοντας με κύβους πατάτας προβρασμένους και τηγανισμένους σε ηλιέλαιο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα. Πασπαλίζετε με φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.