Στην Τροιζηνία από το 1826

Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα διαπιστώνουμε ότι είναι γεμάτη οχυρά και κάστρα φτιαγμένα αιώνες πριν. Μικρά ή μεγάλα, που την εποχή που φτιάχτηκαν εξυπηρετούσαν και από ένα σκοπό.     

Το καθένα έχει τη δική του ιστορία που συνοδεύεται με πολύ γνωστά γεγονότα. Ένα από αυτά είναι η Τακτικούπολη στην Τροιζήνια.                                                        

Το συγκεκριμένο κάστρο είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό, αλλά με σημαντική ιστορία. Πρόκειται για ένα μικρό και εντυπωσιακό οχυρό σε ύψος 80 μέτρων που το συναντάς στην Τροιζηνία , στο λόφο του στενού των Μεθάνων. Μια μικρή και στενή λωρίδα γης η οποία συνδέει τα Μέθανα με την Πελοπόννησο. Ο τρόπος κατασκευής  αλλά και η θέση στην οποία έχει κατασκευαστεί αποδεικνύουν την σπουδαιότητα που είχε το κάστρο και τον ρόλο που έπαιξε στην ιστορία.Χτίστηκε το 1826 από τον φιλέλληνα Στρατηγό Νικόλαο Κάρολο Φαβιέρο. Και το όνομα Τακτικούπολη του δόθηκε γιατί ο Στρατηγός οργάνωσε το πρώτο Ελληνικό τακτικό σώμα στρατού. Το κάστρο κατασκευάστηκε επάνω στα ερείπια της αρχαίας οχύρωσης η οποία είχε κατασκευαστεί κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου, δηλαδή τον 5ο αιώνα π.Χ.

Η θέα του μοναδική όπως φαίνεται από το βίντεο του καναλιού Haanity στο Youtube: