Σε κίνδυνο 10χρονοι μαθητές – Πέρασαν τον Εύηνο με συρμάτινη γέφυρα

Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, στον επαρχιακή οδό Λουτρών στάχτης-Θέρμου, μετά τη γέφυρα του Πόρου.

Από το συγκεκριμένο σημείο λίγες ώρες νωρίτερα είχε περάσει λεωφορείο που μετέφερε τα παιδιά από Φαμήλα και Στράνωμα στο Θέρμο για μάθημα.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Ναυπακτίας, Ανδρέα Κοτσανά, τα παιδιά διέσχισαν 70μ. αιωρούμενης συρμάτινης γέφυρας πάνω από τα θολά, φουσκωμένα και ορμητικά νερά του ποταμού Ευήνου.

«Για την επιστροφή τους υπήρχε η ενδεδειγμένη διαδρομή δια μέσου Ανάληψης και Χάνι Μπανιά ώστε να γυρίσουν με ασφάλεια σπίτι τους», σημειώνει ο κ. Κοτσανάς.

Δήμος Ναυπακτίας και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αντί να μεριμνήσουν και να οδηγήσουν τα παιδιά με ασφαλή τρόπο από το σχολείο τους στο Θέρμο στον τόπο κατοικίας τους μετά την κατολίσθηση που συνέβη το πρωί και το κλείσιμο του δρόμου από Θέρμο προς Φαμίλα και Στράνωμα, τα “εγκατέλειψαν” στην απέναντι όχθη του ποταμού Ευήνου αναγκάζοντας 10χρονα παιδιά να διανύσουν 70μ. αιωρούμενης συρμάτινης γέφυρας πάνω από τα θολά και ορμητικά νερά του ποταμού Ευήνου!

ΥΓ.Για την επιστροφή τους υπήρχε η ενδεδειγμένη διαδρομή δια μέσου Ανάληψης και Χάνι Μπανιά ώστε να γυρίσουν με ασφάλεια σπίτι τους.

Δείτε φωτογραφίες:

ΠΗΓΗ:AGRINIOPRESS.GR