Σαν σήμερα το 1996 αρχίζει η δίκη Κοσκωτά με την κατηγορία της υπεξαίρεσης των 32 δισ. δρχ. από την Τράπεζα Κρήτης

Ο Γελωργιος Κοσκωτάς καταφτάνει στην Ελλάδα το 1979 και ξεκινά με πλαστό βιογραφικό να δουλεύει στην Τράπεζα Κρήτης – πρώτα στο τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου και Συναλλάγματος και μετά ως διευθυντής λογιστηρίου. Είναι ήδη παντρεμένος με 4 παιδιά – με τη γυναίκα του, Κάθυ, και τα τέσσερα παιδιά του που αργότερα γίνονται πέντε, μένουν στη Γούβα, έναν δρόμο πάνω από τη Φιλολάου στο Παγκράτι.

Πέντε χρόνια αργότερα, το 1984, αγοράζει την Τράπεζα Κρήτης. Μετακομίζουν στην Εκάλη. Σε μια εποχή που ο Τύπος είναι παντοδύναμος, γίνεται μεγαλοεκδότης. Ιδρύει την εκδοτική Γραμμή Α.Ε., και ξεκινά να επενδύει: φτιάχνει δικό του τυπογραφείο στην Παλλήνη, τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, εκδίδει την εφημερίδα «24 Ώρες» και 5 περιοδικά, πολλά εκ των οποίων αφήνουν εποχή, όπως το «Τέταρτο» με εκδότη τον Μάνο Χατζιδάκι είναι το πιο χαρακτηριστικό. Ταυτόχρονα, ξεκινά να αγοράζει εφημερίδες: ανάμεσά τους η «Βραδυνή» και η «Καθημερινή». Το 1987 αγοράζει τον Ολυμπιακό – η αστρονομική αγορά του Ντέταρι για 3 δισ. δραχμές το 1988 ήταν με σημερινά δεδομένα περίπου σαν να παίρνει μεταγραφή στον Ολυμπιακό ο Ντούσαν Βλάχοβιτς. 

Η πτώση δεν αργεί, κομβικό ρόλο παίζουν οι εκδότες και δημοσιογράφοι της εποχής που αρχίζουν να ερευνούν τις παλιές του πλαστογραφίες αλλά κυρίως τις συναλλαγές του με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τον Οκτώβρη του ‘88 ο Κοσκωτάς κατηγορείται για υπεξαίρεση 32 δισ. δραχμών από την Τράπεζα Κρήτης – πουλάει τον Ολυμπιακό και τη Γραμμή και φυγαδεύεται με ένα lear jet, πρώτα στη Βραζιλία και από εκεί πίσω στις ΗΠΑ. Συλλαμβάνεται και δίνει μια συνέντευξη που αφήνει εποχή. Το περιοδικό «ΤΙΜΕ» κυκλοφορεί με εξώφυλλο τον Κοσκωτά πίσω από τα σίδερα της φυλακής και τίτλο: «The looting of Greece» (Η λεηλασία της Ελλάδας).                  

Στη συνέντευξη ισχυρίζεται ότι υπεξαιρούσε για χρόνια την τράπεζα με την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης, την οποία δωροδοκούσε. Κατηγορεί ευθέως τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Μένιο Κουτσόγιωργα, ενώ κατονομάζει και μια σειρά άλλων πολιτικών προσώπων.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF_%CE%9A%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%89%CF%84%CE%AC