Σαλάτα με λευκά φασόλια, μαυρομάτικα, μανιτάρια και παστουρμά

Υλικά

  • 150γρ. Φασόλια Μέτρια
  • 150γρ. μαυρομάτικα Φενεού
  • 1 μικρό καρότο καθαρισμένο
  • 1 κλωναράκι σέλινο
  • 1½ φλιτζάνι μανιτάρια άσπρα, σε λεπτές φέτες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες (έτοιμες από βάζο), σε λεπτές λωρίδες
  • 4-5 φέτες παστουρμά, σε καρεδάκια

Για το dressing

  • ¼ φλιτζάνι πετιμέζι ροδιού
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • ½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βράζετε τα φασόλια σε 2 λίτρα νερό με το καρότο και το σέλινο για 45-50 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα στραγγίζετε και αφαιρείτε το καρότο και το σέλινο.

Στο μεταξύ ανακατεύετε τα υλικά για το dressing και προσθέτετε τα μανιτάρια. Αφήνετε να μαριναριστούν όση ώρα βράζουν τα φασόλια.

Βάζετε σε μπολ τα φασόλια, τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές. Προσθέτετε το dressing με τα μανιτάρια και τα ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε σε μπολ σαλάτας και σκορπάτε από πάνω τον παστουρμά.

Author: