Σαλάτα με δύο διαφορετικά πεπόνια και μοτσαρέλα

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1/2 πεπόνι στρογγυλό
  •  1/2 αργίτικο πεπόνι
  • 250 γρ. μίνι μοτσαρέλα (μπαλίτσες)
  • 1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια ή ξερή

Για το dressing

  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. λευκό μπαλσάμικο
  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι

Εκτέλεση

Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παριζιέν παίρνουμε από τη σάρκα των δύο πεπονιών μικρές σφαίρες.

Στη συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε τις μπάλες πεπονιού και τις μπαλίτσες μοτσαρέλας.

Για το dressing: Σε ένα μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το ξίδι και την πιπεριά τσίλι για 1΄ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε το dressing με το πεπόνι και τη μοτσαρέλα και σερβίρουμε σε ένα ωραίο βαθύ πιάτο. Πασπαλίζουμε με φρέσκια ή ξερή ρίγανη.