Σαγκρία με φράουλες και ροδάκινα

Υλικά

  • 15 φράουλες
  • 2 ροδάκινα
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3/4 φλ. τσαγιού ρούμι
  • 1 μπουκάλι λευκό κρασί, διατηρημένο στο ψυγείο
  • 1 μπουκάλι σαμπάνια ή αφρώδες λευκό κρασί, διατηρημένο στο ψυγείο
  • Παγάκια
  • 10 φράουλες, για το σερβίρισμα κομμένες σε φέτες
  • 2 ροδάκινα, για το σερβίρισμα κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα διαλύστε τη ζάχαρη στο νερό και προσθέστε τις φράουλες και τα ροδάκινα
Βήμα 2
Αφήστε να πάρουν μια βράση και χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
Βήμα 3
Βράστε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ροδάκινα και οι φράουλες χάσουν το έντονο χρώμα τους.
Βήμα 4
Σουρώστε το σιρόπι και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βήμα 5
Σε μια κανάτα, συνδυάστε το δροσερό σιρόπι, τα επιπλέον κομμένα φρούτα, το λευκό κρασί και το ρούμι.
Βήμα 6
Τοποθετήστε στο ψυγείο για ακόμη 2- 4 ώρες.
Βήμα 7
Τοποθετήστε πάγο και τα κομμένα φρούτα στα ποτήρια, σερβίρετε τη σαγκρία, προσθέστε λίγη σαμπάνια ή αφρώδες κρασί και απολαύστε.