Ρύζι με σπαράγγια και πιπεριά

Υλικά για 4 άτομα

  • 200γρ. καβούρι κονσέρβας
  • 300γρ. σπαράγγια
  • 500γρ. ρύζι ταϊλανδέζικο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 καυτερή πιπεριά (τσίλι)
  • 1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά
  • 3 κουταλιές σούπας τσάιβ ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
  • 100γρ. φύτρα σόγιας πλυμένα και στραγγισμένα
  • 4-5 ντοματάκια κομμένα στη μέση
  • Αλάτι
  • πιπέρι πράσινο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράζετε το ρύζι για 10 λεπτά και στη συνέχεια κόβετε το 1/3 περίπου από το σκληρό κοτσάνι των σπαραγγιών και τα βράζετε 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Τα στραγγίζετε, κρατάτε μερικά για τη διακόσμηση και ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα. Ψιλοκόβετε επίσης την καυτερή πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την κόκκινη πιπεριά.
Βήμα 3
Ζεσταίνετε τη μαργαρίνη, και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές.
Βήμα 4
Προσθέτετε τα σπαράγγια, τα τσάιβ και τα φύτρα της σόγιας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη.
Βήμα 5
Κατόπιν ρίχνετε το ρύζι και τη σάλτσα της σόγιας και τέλος το καβούρι στραγγισμένο και κομματιασμένο, το αφήνετε να μαγειρευτεί για περίπου 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά συγχρόνως ανακατεύετε καλά.
Βήμα 6
Πασπαλίζετε το ρύζι με πράσινο πιπέρι και το σερβίρετε. Γαρνίρετε με τα σπαράγγια και τα ντοματάκια κομμένα στη μέση.