Ρεβεγιόν και κορονο-πάρτι: Πώς θα γίνουν οι έλεγχοι από την αστυνομία

Για τα κορονο – πάρτι, τους αρνητές της μάσκας αλλά και το πώς θα πραγματοποιηθούν οι έλεγχοι για τα ρεβεγιόν μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (21/12) ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Αναφερόμενος στο πάρτι που έστησε ομάδα νεαρών στον Άλιμο το βράδυ του Σαββάτου (19/12) τόνισε πως ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που είχαν την πληροφορία ότι 50 με 100 νεαρά άτομα είχαν συγκεντρωθεί στον λόφο Πανί έσπευσαν στο σημείο.

«Η παρουσία της Αστυνομίας στο σημείο προκάλεσε τον… εκνευρισμό των συγκεντρωμένων, οι οποίοι πέταξαν πέτρες και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 15 προσαγωγές ενώ ”έκοψε” αρκετά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ» δήλωσε στο Mega.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυροειδάκο με ευγένεια και πειθώ προσπαθούν οι αστυνομικοί να πείσουν τον κόσμο να αποχωρήσει και όταν αυτό δε λειτουργεί αρχίζουν οι προσαγωγές και τα πρόστιμα.

Πώς θα ελεγχθούν τα ρεβεγιόν

Για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Μαυροειδάκος υποστήριξε ότι όπου υπάρχει καταγγελία θα γίνεται έρευνα και σε τυχόν πάρτι θα γίνεται παρέμβαση του εισαγγελέα.

Βουλευτής αρνήθηκε τον έλεγχο

«Στους ελέγχους όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στους αστυνομικούς», είπε ο κ. Μαυροειδάκος δίνοντας το παράδειγμα βουλευτή που αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο της ομάδα ΔΙΑΣ η οποία τον σταμάτησε. Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών έχει ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Βουλής και μέσα στην ημέρα αναμένεται να γίνουν γνωστές περαιτέρω πληροφορίες.