Πύργος: Άνοιξαν τα στόματα στο πολύκροτο σίριαλ της καταγγελίας εργαζόμενης του δήμου

Nέο επεισόδιο στο πολύκροτο σίριαλ της καταγγελίας της εργαζόμενης του Δήμου Πύργου σε βάρος πρώην Αντιδημάρχου γράφτηκε αφού μετά την εκ νέου προβολή που πήρε το θέμα, τα στόματα άνοιξαν…

Η καταγγέλλουσα μιλώντας στην κάμερα του Star υποστήριξε πως νιώθει θυμωμένη μεν, δικαιωμένη δε, μετά την παύση του Αντιδημάρχου από τη θέση του, την στιγμή που ο αυτοδιοικητικός απάντησε στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» αρνούμενος όλες τις κατηγορίες.

Τέλος, την δική του εκδοχή για το θέμα παρουσίασε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως, Χρ. Γαρύφαλλος ο οποίος τόνισε πως αντέδρασε άμεσα αφού έμαθε το συμβάν προσθέτοντας πως τέτοια περιστατικά τα καταδικάζει απερίφραστα απ’ όπου και αν προέρχονται.

 «Νιώθω πολύ θυμωμένη
αλλά δικαιωμένη!»

Η καταγγέλουσα, μίλησε στον Κώστα Γκελντή  περιγράφοντας την όλη κατάσταση από την αρχή ενώ πρόσθεσε πως αν και είναι πολύ θυμωμένη, πλέον αισθάνεται δικαίωση και ευγνωμονεί τον Δήμαρχο Πύργου που της στάθηκε, όταν κανείς άλλος δεν το έκανε.

«Καθαρός ουρανός,
αστραπές δεν φοβάται!»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

«Υπήρξα Δήμαρχος πάρα πολλά χρόνια και ο κόσμος γνωρίζει τι άνθρωπος είμαι και γνωρίζει και την από εκεί μεριά περί τίνος πρόκειται…     Η συγκεκριμένη κυρία υποστηρίζει ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο την έβγαλα σε αναφορά διότι ενώ υπήρχε το πρόβλημα του «Ιανού» με την κακοκαιρία τη μεγάλη, δεν δέχτηκε να βγει για δουλειά και να πάει με το απορριμματοφόρο για αποκομιδή. Αυτό είναι ψέμα και υπάρχουν και μάρτυρες γι’ αυτό. Την έχω μηνύσει, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια ζήτημα παρενόχλησης. Τον περασμένο Ιούλιο μάλιστα, σε ανάρτησή της στο facebook που υπάρχει ακόμα με είχε ευχαριστήσει και της είχα δώσει και εγώ συγχαρητήρια για μια πρωτοβουλία που είχε πάρει.

Η συγκεκριμένη κοπέλα είχε τεθεί σε τετράμηνη αργία το 2014 διότι δεν παρουσιαζόταν στη δουλειά της. Πρώτος εγώ της έκανα μήνυση και μετά από δέκα μέρες βγήκε και αυτή να μου κάνει μήνυση. Τα μηνύματα στο μέσεντζερ είναι μηνύματα μεταξύ δυο ενήλικων ανθρώπων, δεν υπάρχει καμία παρενόχληση. Και αν δεν ήθελε, γιατί δεν με μπλόκαρε ή γιατί δεν πήγε τότε στην δικαιοσύνη ή γιατί δεν πήγε στον Πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων. Να «κρεμαστούν» εκείνοι που πρέπει, όχι όμως άνθρωποι που έχουν μια ηθική υπόσταση, που έχουν μια διαδρομή, μια οικογένεια στημένη, δυο παιδιά μορφωμένα του Πανεπιστημίου..»

Γιάννης Σπηλιόπουλος
-Συνήγορος Αυτοδιοικητικού:
«Λανθασμένη η εντύπωση συσχέτισης
της υπόθεσης με αυτή της Μπεκατώρου»

«Με αφορμή την προβολή του θέματος του εντολέως μου κρίνω ότι απαιτείται για λόγους δεοντολογίας και ορθής αποδόσεως των πραγμάτων που είναι δυνατό αλλά και επιτρεπτό να δημοσιοποιηθούν, καθόσον ήδη για την αξιολόγηση και διερεύνηση των καταγγελομένων έχει επιληφθεί η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή να σημειωθούν τα εξής:

α/ Δημιουργείται αδικαιολογήτως, η εντύπωση ότι υπάρχει ή θα ήταν εφικτό να προκληθεί συνειρμικά και βεβαίως ευκαιριακά, συσχέτιση με την υπόθεση της κ. Μπεκατώρου. Δεν υπάρχει καμία σχέση, είναι τελείως διαφορετικά πράγματα, διαφορετικές καταγγελίες, τελείως διαφορετικά περιστατικά και αναμφίβολα διαφορετική ποινική αντιμετώπιση.

β/ Ο εντολέας μου ΑΡΝΕΙΤΑΙ κάθε στοιχείο καταλογισμού και βεβαίως το σύνολο των στοιχείων της καταγγελίας η οποία κατά το κύριον σκέλος της ΔΕΝ σχετίζεται με θέματα προσβολής της προσωπικότητός της.

γ/ Είναι εσφαλμένος και αδόκιμος ο όρος περί «σεξουαλικής παρενοχλήσεως» διότι η υπό εξέταση καταγγελία προβάλλει στοιχεία τα οποία θα αξιολογηθούν και θα διερευνηθούν από τις Δικαστικές Αρχές και στον δέοντα δικονομικά χρόνον ώστε κάθε αναφορά που προέρχεται από ΑΝΑΡΜΟΔΙΑ πεδία να δηιμουργεί τις προυποθέσεις για την διαρκή προσβολή και ανεπίτρεπτη έκθεση του εντολέως μου ως προσώπου, κοινωνού και οικογενειάρχη.

δ/ Δημιουργείται τις τελευταίες ώρες μία δημοσιότητα για ένα θέμα σε λεπτομέρειες που αφορούν στοιχεία μίας υπό Δικαστική διερεύνηση Ποινική Δικογραφία. Και θα πρέπει να επισημανθεί ότι Δεν υπάρχει Δικαστική κρίση.

ε/ Η υπό εξέταση καταγγελία, αναφέρεται σε πολλά διαφορετικά πράγματα, αναφέρεται σε μέσα ατομικής προστασίας, αναφέρεται σε πολλά θέματα, δεν έχει να κάνει μόνο με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τούτο δε όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Δικογραφίας, είναι παρεπόμενο μίας προσκλήσεως της καταγγέλουσαςόπως και ακόμη ενός συναδέλφου της από την Διεύθυνση εργασίας των για την παροχή εξηγήσεων αδικαιολογήτου απουσίας των σε συγκεκριμένη ημερομηνία.Αυτό αποτελούσε υπηρεσιακή υποχρεωση της Δντριας της Υπηρεσίας όπως και δική μου ως Αιρετού Προισταμένου.

Και η πρόσκληση αυτή θεωρήθηκε από την καταγγέλουσα «πράξη εκδικήσεως» εκ μέρους του εντολέως μου ενώ αυτός έπραξε μετά της Δντριας της Υπηρεσίας, το αυτονόητο αλλά και το προσήκον.

Επιμένω εις την κρίση της Δικαιοσύνης και αυτό έχει αποδεχθεί απολύτως ο εντολέας μου αφού πιστεύει εις την αμερόληπτη και αντικειμενική δικαοδοτική λειτουργία της.

Αναμφίβολα θα ενεργήσει βεβαίως και προς κάθε κατεύθυνση με σκοπό την προστασία της προσωπικότητάς του και έναντι οιουδήποτε έχει εκδηλώσει την πρόθεση αλλά και την εμμονή στην διαρκή και βίαιη προσβολή της.»

Χρήστος γαρύφαλλος:
«Όταν το μάθαμε,
ενεργήσαμε άμεσα!»

Την άμεση αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως τόνισε ο Πρόεδρος, Χρήστος Γαρύφαλλος.

Όπως τονίζει ο κ. Γαρύφαλλος, μόλις πληροφορήθηκε για το συμβάν, συγκάλεσε αμέσως Δ.Σ. το οποίο έσπευσε να καταδικάσει το εν λόγω συμβάν χωρίς όμως να θέλει να υποκαταστήσει την δικαιοσύνη.

«Η συνάδελφος μόλις έκανε την καταγγελία την έκανε στην δικαιοσύνη. Εμείς σαν σύλλογος δεν είχαμε ενημερωθεί. Τη στιγμή που μάθαμε ότι κατατέθηκε η μηνυτήρια αναφορά εγώ προσωπικά την κάλεσα στο γραφείο μου, μιλήσαμε  και αμέσως το μεσημέρι συγκάλεσα διοικητικό συμβούλιο.

Το Δ.Σ. αποφάσισε να καταδικάσει και συνεχίζει να καταδικάζει κάθε μορφή άσκησης βίας, λεκτική ή σωματική στο χώρο εργασίας από όπου και αν προέρχεται. Αν τα πράγματα έχουν όπως μας τα έχει πει η συνάδελφος τα καταδικάζουμε δυο φορές. Όμως σαν σύλλογος δεν πήραμε θέση για το συγκεκριμένο θέμα γιατί έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και δε θέλουμε να γίνουμε εμείς δικαιοσύνη!.

Γι αυτό η αναφορά της ήταν σε δυο σκέλη. Το ένα σκέλος ήταν αυτό και το άλλος ήταν για τα μέτρα ατομικής προστασίας γιατί την είχε καλέσει σε απολογία ο αντιδήμαρχος λόγω του ότι την συγκεκριμένη μέρα δεν πήγε στη δουλειά της.

Έμενα η καταγγέλλουσα με είχε πάρει το μεσημέρι και μου είχε πει, εν μέσω «Ιανού»,  πως αν ο καιρός είναι αυτός, εμείς δεν έχουμε αδιάβροχα και δεν θα πάμε για δουλειά. Και της είπα ότι για να μη θρηνήσουμε θύματα δεν θα πας για δουλειά , είσαι στην ανακύκλωση, δε χάθηκε ο κόσμος για μια μέρα…

Εγώ, είχα μιλήσει και με τον προϊστάμενο και του είχα θέσει το θέμα. Όντως η συνάδελφος δεν πήγε για δουλειά και την επόμενη μέρα έγινε η αναφορά της και την κάλεσαν σε απολογία . Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η συνάδελφος πήγε πρώτα στη δικαιοσύνη. Μόλις ήρθε σε μας, εμείς πήραμε αμέσως θέση και εγώ ήδη έχω δώσει στην ανακρίτρια και την κατάθεση μου για όλα αυτά».