Ποντιακοί πατατοκεφτέδες που τρώγονται και «ωμοί»

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι
  • ½ κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

1. Βράζουμε τις πατάτες και το πλιγούρι.

2. Λιώνουμε τις πατάτες με το πιρούνι σε ένα πιάτο, ρίχνουμε το πλιγούρι, το δυόσμο, το μπούκοβο, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και τον φρέσκο άνηθο, τον δυόσμο και τον μαϊντανό.

3. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε κεφτέδες. Τρώγονται ωμοί (θυμίζουν πατατοσαλάτα) αλλά μπορείτε επίσης να τους τηγανίσετε αλευρώνοντας τους λίγο ή να τους ψήσετε στη σχάρα.