Πολίτικη σαλάτα με ξινόμηλο και μαραθόριζα

Υλικά

  • 400γρ. λάχανο λευκό
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 μαραθόριζα
  • 2-3 ραπανάκια
  • 2 καρότα
  • 3-4 κλωναράκια σέλινο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 80ml ξίδι
  • 150γρ. λάχανο μοβ
  • 1 ξινόμηλο
  • 2 κουτ. σούπας σπόρους ροδιού
  • 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι

Διαδικασία

Ψιλοκόβετε το λευκό λάχανο, την πιπεριά, τη μαραθόριζα, τα ραπανάκια, τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο σε φέτες. Τα βάζετε σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το ξίδι και 1 ποτήρι νερό. Τοποθετείτε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες, να μαριναριστεί.

Λίγο πριν σερβίρετε σουρώνετε καλά τη σαλάτα, προσθέτετε το μοβ λάχανο ψιλοκομμένο και το μήλο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες με τη φλούδα. Προσθέτετε το ρόδι, αλατίζετε, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Author: