Πατατόπιτα με γραβιέρα

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 200 γρ. γραβιέρα σε κύβους
  • 2 αβγά
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 κ. σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 6 χωριάτικα φύλλα για πίτα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, σουρώστε και τοποθετήστε τες ξανά στην κατσαρόλα.
Βήμα 2
Προσθέστε τα αβγά, το γάλο, το δυόσμο, τη γραβιέρα και το ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Ανακατέψτε καλά και αλατοπιπερώστε.
Βήμα 4
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ένα ταψί.
Βήμα 5
Στρώστε τα τρία χωριάτικα φύλλα αφού τα λαδώσετε ένα ένα.
Βήμα 6
Απλώστε τη γέμιση με τις πατάτες και καλύψτε με τα τρία υπόλοιπα φύλλα.
Βήμα 7
Χαράξτε και κόψτε την πίτα, βρέξτε με λίγο νερό και ραντίστε με λίγο σιμιγδάλι.
Βήμα 8
Ψήστε για 45- 50 λεπτά.