Πέθανε σε ηλικία 85 χρονών ο μεγάλος του λαϊκού τραγουδιού Σταμάτης Κόκοτας

Έφυγε από τη ζωή ο λαϊκός τραγουδιστής Σταμάτης Κόκοτας ο οποίος νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο σε ηλικία 85 ετών.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης κ.ά.

Χαρακτηριστικό του γνώρισμα ήταν οι μακριές φαβορίτες του, επίσης υπήρξε θερμός φίλαθλος του Παναθηναϊκού και μεγάλος λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού καθώς έτρεχε σε αγώνες ενώ είχε και μία ζηλευτή συλλογή από ακριβά αγωνιστικά αυτοκίνητα. Στη συλλογή του ανήκει και μια Lamborghini η οποία φέρεται να ήταν δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση.

Με τον Αριστοτέλη Ωνάση

Τα πρώτα χρόνια ως νεαρός τραγουδιστής δούλευε στο Παρίσι, μάλιστα είχε τραγουδήσει με την Εντιθ Πιάφ και γνώριζε τη Μπριζίτ Μπαρντό, τη Ρόμι Σνάιντερ. «Έλεγα όλων των ειδών τα τραγούδια, γαλλικά, ισπανικά, ελληνικά, άγνωστος εδώ, φτασμένος εκεί. Είχα όμως την τύχη να με ακούσει ο Σταύρος Ξαρχάκος σ’ ένα ταξίδι του όταν ο ίδιος ήρθε στην παριζιάνικη μπουάτ όπου τραγουδούσα και έτσι ξεκίνησαν όλα» είχε πει στο παρελθόν σε συνέντευξή του.

Ο Σταμάτης Κόκοτας είχε παντρευτεί δύο φορές. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δύο παιδιά, τον τραγουδιστή Δημήτρη Κόκοτα και την Έλλη και με τη δεύτερη σύζυγό του απέκτησε μια ακόμη κόρη, τη Μαριάννα.

Οι διάσημες φαβορίτες του

Τη δεκαετία του ’80 μια εταιρεία με ξυραφάκια πρόσφερε στον Σταμάτη Κόκοτα ένα ιλιγγιώδες ποσό για να ξυριστεί με τη λεπίδα της μπροστά στην κάμερα, για ένα διαφημιστικό σποτ. Όταν έγινε γνωστό ο ίδιος είχε δηλώσει «Είναι αλήθεια, μου έδιναν 50 εκατομμύρια δραχμές, ήταν πολλά λεφτά τότε, αλλά τους είπα, σας ευχαριστώ πολύ, αλλά χτυπήσατε λάθος πόρτα».