Πέθανε η γυναίκα που υποστήριζε ότι ήταν η μητέρα του Πούτιν – Πάμφτωχη, σε ηλικία 97 ετών

Η Βέρα Πούτινα, που πέθανε μέσα στη φτώχεια στο χωριό Μετέκι της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας της Γεωργίας, επέμενε επί χρόνια ότι ο Ρώσος πρόεδρος ήταν γιος της, τον οποίο αναγκάστηκε να στείλει στους παππούδες του κατ’ απαίτηση του πατριού του.

Η γυναίκα προέβη για πρώτη φορά στους ισχυρισμούς αυτούς το 1999, αλλά ο Πούτιν έγραψε στην αυτοβιογραφία του ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγία Πετρούπολη κι ότι ήταν ο μοναδικός επιζών γιος μιας εργάτριας, ονόματι Μαρίας και του Βλαντιμίρ Πούτιν, ενός εργάτη εργοστασίου και πρώην στρατιωτικού που είχε υπηρετήσει στη μυστική αστυνομία του Ιωσήφ Στάλιν στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι γονείς του, όπως ανέφερε ο Πούτιν, πέθαναν από καρκίνο στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Οι ισχυρισμοί της «μητέρας» του Πούτιν
Η Βέρα Νικολάεβνα Πούτινα γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβριου του 1926 στη ρωσική περιφέρεια Οτσιόρσκ. Υποστήριξε ότι ενώ σπούδαζε Γεωργική Μηχανική στο Πανεπιστήμιο, ερωτεύτηκε τον μηχανικό Πλάτωνα Πριβάλοφ, έμεινε έγκυος κι αργότερα ανακάλυψε ότι ο εραστής της ήταν παντρεμένος και σκόπευε να της κλέψει το μωρό, επειδή η γυναίκα του ήταν στείρα.

Η Βέρα Πούτινα υποστήριξε ότι έφερε στον κόσμο τον γιο της, με το παρατσούκλι «Βόβα», στις 7 Οκτωβρίου του 1950, ακριβώς δύο χρόνια πριν την επίσημη ημερομηνία γέννησης του Πούτιν, κι ότι τον μεγάλωσε στο πάμφτωχο χωριό Μετέκι, σε απόσταση μιας ώρας με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα.

Πηγή: iefimerida.gr