Ο δήμαρχος Αγρινίου θα έπρεπε να είναι περήφανος που γειτονεύει με το Μεσολόγγι

Η Συντονιστική Επιτροπή 45 συλλόγων του Μεσολογγίου, με επιστολή τους στο agrinionews.gr, σχολιάζουν τις αναφορές (κατά την 11η Ιουνίου) του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου στο ζήτημα της διχοτόμησης Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Υποστηρίζει η Συντονιστική Επιτροπή πως η απάντηση της γίνεται «φιλικά και όχι ανταγωνιστικά» και πως «ο δήμαρχος Αγρινίου, ως δήμαρχος μιας μεγάλης γειτονικής πόλης, θα έπρεπε να είναι περήφανος που γειτονεύει με το Μεσολόγγι και θα έπρεπε να  πρωτοστατεί στην υποστήριξη κάθε προσπάθειας αναβάθμισης του κύρους του Μεσολογγίου και όχι το αντίθετο».

Επιμένουν οι εν λόγω εκπρόσωποι συλλόγων πως «το θέμα της Μητροπόλεως και άλλα πολλά δεν έπρεπε να είναι θέματα ανταγωνισμού μεταξύ πόλεων, γιατί η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου , μικρή  ή μεγάλη  σε πληθυσμό ή καταστήματα, είναι συνυφασμένη  με την Ελευθερία του Έθνους και κάθε κίνηση υποβάθμισής της είναι ιερόσυλη».

Η Συντονιστική Επιτροπή αφήνει υπονοούμενα μάλιστα πως ο δήμαρχος Αγρινίου «παραλλήλως με τον γείτονα Μητροπολίτη» είναι ένας από τους κύριους υποκινητές αυτής της επιδίωξης.

Πηγή : Agrinionews