Νόστιμη φριτάτα με περισσεύματα από το γιορτινό τραπέζι

Υλικά

  • 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 250γρ. περισσεύματα από το γιορτινό τραπέζι, κρέας και λαχανικά, ψιλοκομμένα
  • 6 αβγά
  • 100ml φρέσκο γάλα
  • 150γρ. γραβιέρα ή κίτρινο τυρί
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Σε ένα τηγάνι κατάλληλο και για φούρνο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα περισσεύματα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, το γάλα, αλάτι, πιπέρι, το μισό τυρί και περιχύνουμε τα περισσεύματα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη φριτάτα να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί και τελειώνουμε το ψήσιμο στον φούρνο για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Author: