Ντύθηκε μπαμπάς και πήγε σε σχολική γιορτή του γιου της

Η Yevette Vasquez είναι ανύπαντρη μητέρα από το Fort Worth του Τέξας και πριν από μερικά χρόνια αφήνοντας το γιο της Elijah, στο σχολείο παρατήρησε «περισσότερα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ από ό,τι συνήθως».

Στο σχολείο εκείνη την ημέρα είχαν μια κοινωνική εκδήλωση μόνο για μπαμπάδες με τίτλο «Ντόνατς με τον Μπαμπά». Η ίδια θυμάται «του είπα, πώς και δεν μου το είπες και αστειεύτηκα ότι θα μπορούσα να είχα ντυθεί άντρας και να πάω», όπως δήλωσε στο ABC news.  «Το αγόρι μου ξετρελάθηκε με την ιδέα.Μου είπε, μαμά, έχουμε 10 λεπτά πριν χτυπήσει το κουδούνι! Όταν είδα πόσο ενθουσιασμένος ήταν με αυτή την ιδέα, αποφάσισα να την πραγματοποιήσω».

Μαζί έφτιαξαν τη στολή που αποτελείτο από ένα καρό πουκάμισο του γιου, ένα φαρδύ παντελόνι, ένα καπέλο του μπέιζμπολ και ένα μουστάκι που είχε ξεμείνει από τις αποκριές με τον Elijah να καθοδηγεί την Yevette πως θα «ξεφορτωθεί» το κορίτσι από πάνω της.  «Ναι, ήταν η πρώτη φορά που ντύθηκα άντρας. Θα το θυμόμαστε αυτό για πάντα», είπε η ίδια θυμούμενη με χαρά την ευχάριστη αντίδραση των άλλων μπαμπάδων στην ιδέα της. «Όταν μπήκαμε στη βιβλιοθήκη, υπήρχαν ένα σωρό άντρες και πολλοί από αυτούς ζητωκραύγαζαν», είπε χαρακτηριστικά. 

Βασικός στόχος της, όπως εξήγησε αργότερα ήταν τα παιδιά άλλα και τα παιδιά άλλων μονογονεϊκών οικογενειών «να γνωρίζουν ότι είναι ολοκληρωμένα και χωρίς όρια, ακόμη και χωρίς τον άλλο γονέα παρόντα».