Μωσαϊκό, απλό, πεντανόστιμο και αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων

Υλικά
2 ½ πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ 250 γραμ. γάλα
250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ κούπα ζάχαρη άχνη η πολύ ψιλή
1 αυγό βιολογικό ή χωρίς αυγό αν προτιματε
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
1 κσ κονιάκ
4 κσ κακάο σκόνη άγλυκο
Σιρόπι σοκολάτας, τρούφα ή ότι άλλο θέλετε για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και τα βρέχουμε καλά με γάλα να μαλακώσουν.
Τα αφήνουμε στην άκρη και φτιάχνουμε τη κρέμα. Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να γινει κρέμα. Προσθέτουμε το αυγό, το κονιάκ και χτυπάμε να ενσωματωθούν.

Αμέσως μετά προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά να αναμιχθεί καλά στο μίγμα μας.
Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε στη κρέμα τα μπισκότα μας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να αναμιχθούν καλά.

Μεταφέρουμε το γλύκο μας σε πιατέλα, τάπερ ή οπου εσείς θέλετε του δίνουμε σχήμα κορμού, γαρνίρουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Για όποιον δεν θέλει το αυγό μπορεί να το παραλείψει.

Φτιάξτε πεντανόστιμες συνταγές, με γρήγορη εκτέλεση.
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.