Μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες και σάλτσα τσιμιτσούρι

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. πατάτες baby
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πιπεριά τσίλι, χωρίς σπόρια, κομμένη σε ροδέλες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 1/2 ματσάκι κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες, μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι για περίπου 20 λεπτά.
  • Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα, τις αφήνουμε να στραγγίξουν, και όταν κρυώσουν, τις κόβουμε στη μέση.
  • Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και, αφού αλατοπιπερώσουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα σοτάρουμε για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν.
  • Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε μέσα σε ένα μπολ σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
  • Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά χωρίς να το καθαρίσουμε.
  • Ρίχνουμε την πιπεριά τσίλι μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και αφαιρούμε τις πατάτες από το τηγάνι.
  • Παράλληλα, βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε καλά, μέχρι να γίνουν μια πάστα.
  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις πατάτες και τη σάλτσα τσιμιτσούρι.

Author: