Μπαρμπουνάκια σαβόρο

Υλικά

  • 18 μπαρμπουνάκια
  • αλεύρι για το αλεύρωμα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανου
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδα μαύρη Κορινθιακή
  • 1 φλιτζάνι ξίδι
  • αλάτι

Διαδικασία

Καθαρίζετε καλά τα μπαρμπουνάκια από τα λέπια και τα εντόσθια ή βάζετε τον ψαρά σας να σας τα καθαρίσει.

Τα αλατίζετε καλά στην κοιλίτσα τους και εξωτερικά, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδοκοκκινίσουν.

Όταν τελειώσει το τηγάνισμα και τοποθετήσετε τα μπαρμπουνάκια σε πιατέλα, ρίχνετε μέσα στο τηγανόλαδο τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου και τη σταφίδα. Τα ανακατεύετε καλά μέχρι να φουσκώσει η σταφίδα και σβήνετε με το ξίδι.

Με τη σάλτσα που δημιουργήθηκε περιχύνετε τα τηγανητά μπαρμπουνάκια. Τα αφήνετε να μαριναριστούν καλά και τα σερβίρετε όπως είναι στην πιατέλα.