«Μουδιασμένη» η αγορά στην Ερμού – Πολλά μαγαζιά έχουν κατεβασμένα τα ρολά τους

Ιδιαίτερα μειωμένη είναι η κίνηση των καταναλωτών σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αττικής, την οδό Ερμού. Το “protothema.gr” έκανε αυτοψία στον πιο κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να δηλώνουν συγκρατημένη αισιοδοξία για τις επόμενες μέρες.

«Οι περισσότεροι που ψωνίζουν με click away είναι νέοι. Οι μεγαλύτερης ηλικίας καταναλωτές δεν γνωρίζουν τη διαδικασία. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για τις επόμενες ημέρες», είπε υπάλληλος καταστήματος. Όπως εξήγησε «οι αποστάσεις τηρούνται και όλοι έρχονται με ραντεβού. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που κάνουν βόλτα. «Βγήκα για να δω τη στολισμένη Αθήνα και να κάνω κάποιες αγορές. Έχω κλείσει ραντεβού και έχω προπληρώσει. Είναι καλή διαδικασία τουλάχιστον από τα όσα έχω διαπιστώσει. Δεν επικρατεί πουθενά συνωστισμός τουλάχιστον εδώ στο κέντρο», μας είπε καταναλωτής.

Αρκετά πάντως είναι τα καταστήματα τα οποία έχουν ακόμη κατεβασμένα τα ρολά τους και δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν το νέο έτος. Στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν ανεπτυγμένες αστυνομικές δυνάμεις και κάνουν περιπολίες σε μια προσπάθεια να ελέγξουν τους πολίτες και να δουν αν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης.

Χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο “Mega”, είπε ότι έχει επιτευχθεί κάποιος τζίρος ο οποίος είναι καλύτερος του μηδενός. Στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι ο τζίρος της περασμένης Πέμπτης έφτασε το 35% της αντίστοιχης περσινής μέρας. «Έχουμε πετύχει αξιοσημείωτο τζίρο για κλειστό λιανικό εμπόριο», σημείωσε.