Μελιτζάνες παπουτσάκια με σπιτικό πουρέ πατάτες

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τα παπουτσάκια

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια ξεφλουδισμένες και τριμμένες φρέσκες ντομάτες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τον πουρέ πατάτας

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γ. μαργαρίνη
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση

Για τα παπουτσάκια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Βήμα 1
Αρχικά, πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετεε στη μέση κατά μήκος. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε καλά.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι, ρίχνετε ελαιόλαδο και μόλις κάψει, ρίχνετε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζετε μέχρι να μαραθούν ελαφρώς και να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Μόλις τις βγάλετε από το τηγάνι, τις σκεπάζετε με απορροφητικό χαρτί και τις αφήνετε για λίγο ώστε το χαρτί να απορροφήσει το πολύ λάδι.
Βήμα 4
Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνετε λάδι για να σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι. Μόλις σοταριστούν και πάρουν χρώμα, ρίχνετε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 5
Μαγειρεύετε τον κιμά σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά περίπου. Στο τέλος προσθέτετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε.
Βήμα 6
Γεμίζετε τις μελιτζάνες με τον κιμά και τις τοποθετείτε σε ένα πυρέξ. Ρίχνετε από πάνω τον πουρέ και καλύπτετε όλο το πυρέξ.
Βήμα 7
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Για τον πουρέ πατάτας

Βήμα 1
Βράζετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. Προσθέτετε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Βήμα 3
Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες, τις πολτοποιείτε και τις ανακατεύετε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος.
Βήμα 4
Προσθέτετε όση τριμμένη γραβιέρα θέλετε και ανακατεύετε.