Μίν. Γαροφαλάκης, Δ/ντης του ΙΠΣΥ

Ο απόφοιτος του Παν. Πατρών Μίνως Γαροφαλάκης είναι ο Δ/ντης του Ινστιτούτου Πληροφοριακών Συστημάτων

Ο Μίνως Γαροφαλάκης είναι Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφοριακών Συστημάτων (ΙΠΣΥ) στο Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας “Αθηνά”, και Καθηγητής Επιστήμης Υπολογιστών στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης όπου επίσης διευθύνει το  Εργαστήριο Τεχνολογίας Συστημάτων Λογισμικού και Δικτυακών Εφαρμογών (SoftNet).

Στο παρελθόν κατείχε ερευνητικές θέσεις στα Bell Labs (1998-2005), στην Intel Research Berkeley (2005-2007), και στην Yahoo! Research (2007-2008). Παράλληλα, ήταν Συνεργαζόμενος Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα EECS του University of California, Berkeley (2006-2008).

Έλαβε Πτυχίο Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών  το 1992 (με βαθμό 9.21/10, Πρώτος στην Πολυτεχνική Σχολή του Παν. Πατρών), και Μεταπτυχιακό  και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το University of Wisconsin-Madison  το 1994 και 1998, αντίστοιχα.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στις ευρύτερες περιοχές της Αναλυτικής Επεξεργασίας Μεγάλων Δεδομένων και Μηχανικής Μάθησης Μεγάλης Κλίμακας. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 180 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά, και έχει δώσει πολλές προσκεκλημένες ομιλίες σε μεγάλα διεθνή συνέδρια και επιστημονικές συναντήσεις.