«Λουκέτο» στις σχολές της Ηλείας

Σε Πάτρα και  Αγρίνιο η εξεταστική των φοιτητών

Την απαξίωση και υποβάθμιση ενός ολόκληρου νομού συνεχίζει η κυβέρνηση κλείνοντας τα δυο εναπομείναντα πανεπιστημιακά τμήματα του Πύργου και της Αμαλιάδας, ενώ πριν από μερικά χρόνια έκλεισε η σχολή Μουσειολογίας και το Τμήμα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Οι ανακοίνωση για οριστικό κλείσιμο είναι θέμα ημερών και οι φοιτητές θα κληθούν να δώσουν την εξεταστική του Σεπτεμβρίου στην Πάτρα και το Αγρίνιο αντίστοιχα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα στο μηχανογραφικό που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι μαθητές να απουσιάζουν οι σχολές της Ηλείας.

Μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο το Σχέδιο Νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει. Σύμφωνα με το esos η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εκμυστηρεύτηκε σε κατ΄ιδίαν συναντήσεις με Πρυτάνεις, στο περιθώριο της Συνόδου Πρυτάνεων στα Γιάννενα ότι θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου και μέχρι τέλος Ιουνίου θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής. Η πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας προέτρεψε τους Πρυτάνεις να προετοιμαστούν για έκτακτη Σύνοδο στις αρχές Ιουνίου, προκειμένου να καταθέσουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις επί των διατάξεων του Σχεδίου Νόμου.

Το κλείσιμο των πανεπιστημιακών σχολών είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι θα πληρώσει ακριβά η σημερινή κυβέρνηση, καθώς δεν είναι το μόνο που κλείνει, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πηγές δρομολογεί και το κλείσιμο του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, το οποίο είναι ήδη υποστελεχωμένο, παρά το φόρτο εργασίας.