Λεμονάτες πατάτες στο φούρνο με φέτα και θυμάρι

Υλικά

  • 900 γρ. πατάτες
  • 1 κ. γλ. αλάτι

Για το ντρέσινγκ

  • 1/4 φλ. τσαγιού βινεγκρέτ
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες

Για την γαρνιτούρα

  • Μερικά κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 25 γρ. φέτα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Βήμα 2
Κόψτε τις πατάτες κυδωνάτες, ρίξτε το αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και προσθέστε τις πατάτες.
Βήμα 3
Αφήστε να βράσουν για περίπου 6- 7 λεπτά.
Βήμα 4
Στραγγίστε τις πατάτες σε μικρές παρτίδες και τοποθετήστε τες σε ένα μπολ.
Βήμα 5
Ρίξτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 6
Με μία κουτάλα μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα ταψί.
Βήμα 7
Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα του ντρέσινγκ που έμεινε στο μπολ και προσθέστε ένα ολόκληρο λεμόνι κομμένο σε τέσσερα κομμάτια.
Βήμα 8
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
Βήμα 9
Γαρνίρετε με το θυμάρι και την φέτα και σερβίρετε.