Κρέπες με σοκολάτα και ανθότυρο

Υλικά για 4 άτομα

Για τις κρέπες

  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 2-3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι
  • 3 φλιτζάνια γάλα

Για τη γέμιση

  • 200 γραμμάρια μερέντα
  • θρυμματισμένα μπισκότα προαιρετικά
  • 150 γραμμάρια ανθότυρο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα υλικά για τις κρέπες φτιάχνοντας ένα μείγμα απαλό.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι 30εκ. το αλείφουμε με βούτυρο, ρίχνουμε κουταλιές απ’ το μείγμα να απλωθεί στον πάτο, ψήνουμε να ροδίσει, τη γυρνάμε με σπάτουλα κι από την άλλη πλευρά.
Βήμα 3
Αφού είναι έτοιμες όλες τις σερβίρουμε αλείφοντας μια ελαφριά στρώση ανθότυρο και από πάνω αρκετή μερέντα.
Βήμα 4
Τρίβουμε τέλος μπισκότα από πάνω και τυλίγουμε την κρέπα.