Καλοκαιρινή σαλάτα με καρπούζι, ντοματίνια, γλιστρίδα & ανθότυρο

Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ. καρπούζι, σε κύβους, χωρίς κουκούτσια
  • 350 γρ. ντοματίνια βελανίδια, κομμένα στη μέση
  • 10 φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 ματσάκια γλιστρίδα
  • 20 γρ. πετιμέζι άθερμο
  • 30 ml μηλόξιδο
  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ανθότυρο, χοντροσπασμένο
  • αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το καρπούζι, τα ντοματίνια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον βασιλικό και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το πετιμέζι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε για 3΄-4΄, βάζουμε τη γλιστρίδα καθαρισμένη και μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα.

Τελευταία στιγμή προσθέτουμε επάνω στη σαλάτα το χοντροσπασπένο ανθότυρο και σερβίρουμε.