Κακλαμανάκης: Η Ολυμπιακή Επιτροπή ήξερε-Διαχρονικά λέγαμε όσα βλέπαμε

Σε νέες δηλώσεις σχετικά με τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στον χώρο της Ιστιοπλοΐας που έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη προχώρησε ο Ολυμπιονίκης, Νίκος Κακλαμανάκης.

Μιλώντας στον “MEGA” επιχείρησε να εξηγήσει «γιατί τώρα» σχετικά με τα όσα έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας, εξηγώντας πως «γιατί ποτέ μέχρι τώρα δεν υπήρχε εύφορο έδαφος». Όπως συμπλήρωσε δε, η Ομοσπονδία «συστηματικά έχει αποκρύψει στοιχεία, όπως και στην περίπτωση της δίκης κατά εμού».

Απαντώντας ερώτημα σχετικά με έγγραφο που καλούνταν να υπογράψουν οι αθλητές της ιστιοπλοΐας, στο οποίο ουσιαστικά την υπογραφή τους οι αθλητές παραιτούνταν κάθε δικαιώματος προσφυγής στη Δικαιοσύνη, σχολίασε: «Δεν μιλάμε μόνο για κατάχρηση εξουσίας, αλλά αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν να το βάλουν σε χαρτί και να απειλούν με αποκλεισμό, φανταστείτε τι έχει γίνει σε προφορικό επίπεδο», σημειώνοντας πως «κάποιοι δεν το αντέχουν, τσαλακώνουν τα όνειρά τους και τα πετάνε στα σκουπίδια».

Χαρακτήρισε δε, «τελειωμένη υπόθεση» την περίπτωση καταγγελίας κατά μελών της Ομοσπονδίας αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι, οι αθλητές που θα έκαναν την καταγγελία θα παραπέμπονταν στο Πειθαρχικό της Ομοσπονδίας. «Η Ολυμπιακή Επιτροπή ήξερε, εγώ μίλησα για τρίτη φορά στη Βουλή. Εγώ έμαθα για τη Σοφία Μπεκατώρου αφού μίλησα στη Βουλή. Όπως έμαθα προχθές για το κοριτσάκι. Διαχρονικά, αυτά που βλέπαμε τα λέγαμε, όμως δεν μας άκουγε κανείς. Τώρα μας ακούτε», είπε.