Κέικ με πετιμέζι

Είναι το γλύκισμα της εποχής, το γλύκισμα του ευλογημένου τρύγου, είναι το μοναδικό πετιμέζι με την αξεπέραστη γεύση.

Αποτελεί παραδοσιακή βάση για την παρασκευή γρήγορων και εύκολων γλυκισμάτων, όπως η συνταγή που σας προτείνουμε:

Υλικά για ταψί 24cm:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ. πετιμέζι
200 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. χυμός πορτοκαλιού
50 γρ. ζάχαρη
2,5 κ.γ. κανέλα
3/4 κ.γ. γαρίφαλο
1 κ.γ. σόδα
2 κ.σ. σουσάμι

μισή κούπα σταφίδες (αν θέλουμε μουσκεμένες με λικέρ και αλευρωμένες)

Εκτέλεση:
Λαδώνουμε το ταψί και το βάζουμε στην άκρη, σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με την κανέλα και το γαρίφαλο και τα αφήνουμε και αυτό στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω την ζάχαρη, το λάδι και το πετιμέζι, μετά προσθέτω τη σόδα διαλυμένη στο χυμό. Ανακατεύω καλά για 5 λεπτά και ρίχνω σταδιακά το αλεύρι.

Τέλος προσθέτω και τη μία κ.σ. σουσάμι και ανακατεύω καλά για άλλα 5 λεπτά. Μετά αδειάζω το μείγμα στο ταψί, πασπαλίζω με το υπόλοιπο σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180C για 40-45 λεπτά. Καλή επιτυχία !