Κέικ με καρύδα και λεμόνι

Υλικά για 4 άτομα

  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 4 κ.σ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γ. μπέικιν
  • ξύσμα από 3-4 λεμόνια
  • καρύδα τριμμένη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αναμειγνύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και έπειτα το γιαούρτι.
Βήμα 2
Αφού κοσκινίσετε το αλεύρι και το μπέικιν, τα προσθέτετε μαζί με το ξύσμα από τα λεμόνια στο μίγμα.
Βήμα 3
Τοποθετείτε το μίγμα σε στρογγυλή φόρμα, αφού τη βουτυρώσετε πρώτα.
Βήμα 4
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνετε το κέικ για 45-50 λεπτά στους 180oC σε αέρα.
Βήμα 5
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει ώστε να το ξεφορμάρετε πολύ εύκολα.
Βήμα 6
Πασπαλίζετε με καρύδα τριμμένη και ξύσμα λεμονιού.