Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον παντρεύονται στις 15/3/1964

15th March 1964: British-born Elizabeth Taylor sits on a sofa kissing her fifth husband, Welsh actor Richard Burton, while he leans over her on their first wedding day. Taylor is wearing a yellow gown and has flowers in her hair. (Photo by Hulton Archive/Getty Images)

Στο Μόντρεαλ του Καναδά σαν σήμερα το 1964 παντρεύονται η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον. Εκείνη ήταν 32 ετών και εκείνος 38, ήταν ο πέμπτος σύζυγός της και έγινε η δεύτερη γυναίκα του. Παντρεύτηκαν σε μια σουίτα στον όγδοο όροφο του «Ritz-Carlton». Αυτός μπορεί να ήταν ο πιο ουσιαστικός γάμος της, αλλά και μια από τις λιγότερο εντυπωσιακές τελετές. Η Ελίζαμπεθ και ο Ρίτσαρντ δεν χρειαζόταν να δείχνουν στον κόσμο πως ήταν ερωτευμένοι, όλοι το ήξεραν.

Η δημοσιότητα δεν ήταν κάτι καινούργιο για την Ελίζαμπεθ, αλλά η προσοχή που τραβούσε όταν βρισκόταν μαζί με τον Ρίτσαρντ δεν έμοιαζε με τίποτε από όσα είχε βιώσει. Ο Τρούμαν καπότε βρέθηκε σε μια λιμουζίνα με τους δύο τους: «Υγρά, απόκοσμα πρόσωπα ήταν κολλημένα στα παράθυρα του αυτοκινήτου· βαριά κορίτσια, σε υψηλές συνθήκες λιβιδινικού ενθουσιασμού, σφυροκοπούσαν την οροφή του αυτοκινήτου· εκατοντάδες απλοί άνθρωποι στριμώχνονταν ανάμεσα σε φανατικούς θαυμαστές των Μπάρτον – Τέιλορ, που έκλαιγαν και γελούσαν. Το όλο σκηνικό έμοιαζε με μια ακίνητη χιονοστιβάδα, που τίποτα δεν μπορούσε να τη μετακινήσει, ούτε καν μια ομάδα έφιππων αστυνομικών που ζητούσαν από τον όχλο να απομακρυνθεί, με μάλλον καλοσυνάτο τρόπο, με τα κλομπ τους». Πηγή: Protagon.gr