Δυνατότητα επιλογής περιοχής εμβολιασμού και επαναπρογραμματισμού των ραντεβού

«Εάν στην πλατφόρμα δεν εμφανίζονται εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής που προτιμάει ο πολίτης, όπως πχ κοντά στην εργασία του, αλλάζοντας τον Ταχυδρομικό Κώδικα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε αυτά της περιοχής που επιθυμεί», ξεκαθάρισε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Έως σήμερα το απόγευμα έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού 84.831 πολίτες, ποσοστό 0,77% εμβολιαστική κάλυψης, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας, Μ. Θεμιστοκλέους κατά τη σημερινή ενημέρωση για την Επιχείρηση Ελευθερία. Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, σήμερα, δεύτερη μέρα εμβολιασμού (Κυριακή δεν πραγματοποιούνται εμβολιασμοί), περισσότεροι από 6.000 συμπολίτες μας άνω των 85 ετών εμβολιάστηκαν.

Έως σήμερα έχουν κλειστεί 372.243 ραντεβού για την πρώτη και τη δεύτερη δόση. Τα ραντεβού της πρώτης δόσης αφορούν 126.975 πολίτες άνω των 85 ετών και 18.483 ραντεβού υγειονομικών. Ραντεβού διαθέσιμα υπάρχουν σε όλες τις περιοχές της χώρας, σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τον Γ.Γ., οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού μετά από 5 ημέρες, δηλαδή αν κάποιος προσπαθήσει σήμερα Δευτέρα, το νωρίτερο που μπορεί να κλείσει είναι την ερχόμενη Παρασκευή. «Ο λόγος αφορά στον προγραμματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας των εμβολιαστικών κέντρων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου είχαμε 3.777 ραντεβού και εμφανίστηκαν 3.585 πολίτες, ποσοστό 95%, ιδιαίτερα εντυπωσιακό λαμβανομένων υπόψη των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Μάλιστα, λόγω αυτών των καιρικών συνθηκών, όσοι δεν προσήλθαν στα ραντεβού και επιθυμούν να εμβολιαστούν μπορούν να τα επαναπρογραμματισουν χωρίς να μεσολαβήσει το διάστημα του ενός μηνός.

ΦΩΤΟ eurokinissi