Γονιός καταγγέλλει δασκάλα στη Φλόριντα γιατί έδειξε στα παιδιά ταινία της Disney με γκέι χαρακτήρα

Μια παράξενη υπόθεση, που θυμίζει αρκετά τη δική μας, διερευνούν οι εκπαιδευτικές αρχές στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Μια δασκάλα της πέμπτης δημοτικού ονόματι Jenna Barbee δέχτηκε καταγγελία από μητέρα γιατί προέβαλε στην τάξη της την ταινία της Disney «Strange World».

Το πρόβλημα της μητέρας; Ότι ο κεντρικός χαρακτήρας του animation είναι γκέι. Έτσι, η μητέρα εκμεταλλεύτηκε την πολιτειακή νομοθεσία της Φλόριντα «Don’t Say Gay» για να οδηγήσει την εκπαιδευτικό ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η συγκεκριμένη νομοθεσία, να σημειώσουμε, απαγορεύει στους δασκάλους να μιλήσουν στα παιδιά για θέματα φύλου και σεξουαλικής ταυτότητας. Ωστόσο η Barbee σε ένα βίντεο στο TikTok υποστήριξε ότι δεν ήταν αυτή η πρόθεσή της: ότι θέλησε, απλά, να προσφέρει στους μαθητές της ένα διάλειμμα ανάμεσα στα διαγωνίσματα που προβλέπει η διδακτέα ύλη. Η ίδια πρόσθεσε, μάλιστα, ότι πήρε την άδεια των γονιών για να προβάλλει ταινίες στην τάξη – χωρίς συγκεκριμένους περιορισμούς περιεχομένου.

Για τη μητέρα που την κατήγγειλε πρόσθεσε ότι έχει ξεκινήσει μια αποστολή να «απαλλαγεί από κάθε είδος εκπροσώπησης στα σχολεία μας». Μάλιστα οι δυο τους είχαν και μια συνάντηση τετ-α-τετ, στη διάρκεια της οποίας «κατανόησα την οπτική της, ότι δεν θα ήθελε να προβάλει αυτή την ταινία στο σπίτι της. Δεν μου φάνηκε σοβαρό πρόβλημα, αλλά βλέποντας πόσο αναστατωμένη είναι της απάντησα ότι δεν θα ξαναγίνει». Παρ’ όλα αυτά, η εξοργισμένη μητέρα είχε ήδη κάνει αναφορά στην Barbee οπότε τώρα έχουν ξεκινήσει οι έρευνες.

«Είναι ένας χαρακτήρας της ταινίας LGBTQ; Φυσικά, αλλά την έδειξα γι’ αυτό; Όχι» όπως εξήγησε η δασκάλα. «Μάλιστα έχω πολλούς μαθητές που με πλησίασαν φέτος πριν από την προβολή της και μου είπαν ότι είναι μέρος αυτής της κοινότητας».

ΠΗΓΗ:MARIE CLAIRE