Γνωρίζατε ότι τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου έχουν… ημερομηνία λήξης;

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε μόλις το μωρό μπει στον τρίτο μήνα της ζωής του είναι το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου για να μπορεί το παιδί να μετακινείται με ασφάλεια και άνεση σε μικρότερες και φυσικά, μεγαλύτερες αποστάσεις με το αυτοκίνητο.

Για να κάνετε την καλύτερη αγορά, πιθανότατα έχετε κάνει λεπτομερή έρευνα σχετικά με τις ομάδες βάρους που χωρίζονται, αν είναι πιστοποιημένο, ποια είναι τα βήματα για να τα τοποθετήσετε σωστά αλλά και τι είναι το περιβόητο σύστημα ISOfix.

Θα βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο παιδί, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου ενώ θα το παραλάβετε εύκολα στην πόρτα, στην ώρα του χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας.

Με το SHOPFLIX.GR οι αγορές σας είναι πιο εύκολες από ποτέ, αφού μπορείτε να αγοράσετε ό,τι κι αν θέλετε με έως και 60 άτοκες δόσεις.

Κι ενώ όλα αυτά είναι λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε για να εξασφαλίσετε την μέγιστη ασφάλεια και άνεση του παιδιού στις μετακινήσεις σας, γνωρίζετε ποια είναι η ημερομηνία λήξης τους; Όπως όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούν υλικά από πλαστικό, μαξιλαράκια και φελιζόλ, έτσι και τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής, καθώς η ποιότητα και λειτουργικότητά τους μπορεί να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Ποια είναι η ένδειξη της ημερομηνίας λήξης στα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου

Ενώ τα περισσότερα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου αναγράφουν στο πίσω μέρος τους την ημερομηνία κατασκευής τους, ελάχιστα φέρουν την ημερομηνία λήξης.

Κι ενώ η ημερομηνία αυτή δεν είναι επίσημη, οι κατασκευαστές αναφέρουν ότι όλα τα παιδικά καθίσματα έχουν ενδεδειγμένη περίοδο χρήσης, η οποία εξαρτάται αφενός από την ποιότητα της κατασκευής του αλλά και από την τιμή του.

Η διάρκεια ζωής των παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου συνήθως αναφέρεται στο εγχειρίδιο χρήσης τους, για αυτό και είναι καλό να το αποθηκεύεται σε ένα ασφαλές και συγκεκριμένο σημείο, που μπορείτε να ανατρέξετε ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα λοιπόν με τους κατασκευαστές, η περίοδος χρήσης που προτείνουν κυμαίνεται από τα έξι έως και τα δέκα χρόνια.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής τους

Τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου, πριν λάβουν τις απαραίτητες ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις περνούν πρώτα από crash test, όπως συμβαίνει και με τα αυτοκίνητα.

Η απόδοσή τους όμως, μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου, καθώς τα υλικά τους μπορεί να φθαρούν και οι τεχνολογίες που ενσωματώνουν να μην αποδίδουν πλέον τόσο καλά.

Η διάρκεια ζωής τους επηρεάζεται σαφώς από τις συνθήκες χρήσης και συντήρησης. Οπότε εάν το διατηρείτε σε καλή κατάσταση, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να παραμείνει λειτουργικό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Εάν όμως εμφανίζει φθορές, δεν μπορεί να κουμπώσει το ίδιο εύκολα, παρατηρείτε αλλοιώσεις ή το παιδί παραπονιέται για τα μαξιλάρια του, τότε χρειάζεται άμεσα αλλαγή.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ